Els pares del Col·legi Francès de Reus han d'aparcar a l'autovia quan plou

El problema sorgeix a l'hora de recollir els nens perquè una riera inunda el camí d'accés al centre, proper a la carretera de Tarragona

19 mayo 2017 21:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La pluja que va caure el dimarts a la ciutat va fer aflorar, de nou, la problemàtica que pateixen els pares del Collège Français de Reus per arribar al centre, sobretot quan plou de la forma desmesurada en què ho va fer, ja que la riera de l’Abeurada es va quedar inundada i els pares no van tenir més opció que aparcar a l’autovia de Reus a Tarragona amb el perill que representava.

Això va provocar una llarga cua de vehicles estacionats de qualsevol forma al voral de la carretera i de pares i nens travessant un descampat de propietat privada completament molls.

En aquesta ocasió, a més a més, la pluja va ser tan intensa que el centre educatiu va demanar al consistori tanques protectores per la runa acumulada a la riera. I és que la força amb què baixava l’aigua feia impossible poder creuar el camí d’accés amb vehicle.

Les famílies afectades comencen a estar desesperades davant d’una situació que consideren «tercermundista» i que es repeteix diverses vegades cada any. Per tot plegat mostren la seva incredulitat perquè encara no s’hagi pogut trobar una solució tot i els esforços que han fet junt amb el mateix Col·legi.

Fins al dia d’avui, els pares s’han reunit amb l’Ajuntament de Reus i han presentat escrits de queixa a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per posar punt final al problema hidrològic de la riera.

En aquest sentit, des de l’ACA els van manifestar que ja actuen en la millora anual de la xarxa fluvial i que les qüestions relacionades amb la mobilitat de vehicles no són de la seva competència.

El consistori busca una solució

El Diari es va posar en contacte ahir amb la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, la qual es va mostrar disposada a trobar-hi una solució.

Segons exposaven s’està buscant una mesura que podria passar per connectar la carretera de Tarragona amb un camí que evitaria haver de creuar la riera de l’Abeurada.

En aquests moments, es treballa amb la propietat dels solars de la zona per buscar la millor forma de crear el vial. Des de Medi Ambient també recorden que davant d’episodis com el dimarts es fa un manteniment especial de la zona. A principis d’any es va produir l’última reunió entre l’escola i la Regidoria.

L’actual accés que tenen els pares per arribar a l’escola és a través del camí del Mas de la Sena, que a pocs metres del centre està creuat per la riera. Tota aquesta zona és molt pròxima a l’autovia de Tarragona i és adjacent al camp de futbol de la Reddis. El mes de setembre es va viure un episodi similar.

 

Comentarios
Multimedia Diari