Els Xiquets de Reus obriran el seu 40è aniversari aixecant pilars

Participar al Carrer de la Festa serà «un moment especial, després de tanta espera»

25 junio 2021 11:07 | Actualizado a 28 junio 2021 19:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Sant Pere serà un moment molt especial després de tant de temps esperant», explica la presidenta dels Xiquets de Reus, Eva Oliva. La colla participarà al Carrer de la Festa «fent alguns pilars, seguint les mesures que hi ha, amb grups reduïts i bombolles». Oliva apunta que «ens agradaria poder ser-hi tots però, ara mateix, hem d’ajustar-nos a la normativa» per la Covid-19 i avança que «sortirem tant amb el Seguici com amb el Seguici Petit».

Aquest 2021, els avellana fan 40 anys i la Festa Major l’esperen «amb ganes, igual que també teníem moltes ganes de rescatar la faixa i la camisa i anar al local». Més enllà dels pilars, «farem el sopar de Completes amb el Casal Despertaferro, el 28 a la nit», tot i que «no podrà ser tan multitudinari com altres anys». La colla ha fet coincidir la celebració del 40è aniversari amb els volts de Sant Pere i, per això, els actes commemoratius d’aquestes quatre dècades arrencaran el 3 de juliol al Teatre Bartrina. «Volíem començar la celebració així», afegeix Oliva. Sota el títol ‘Xiquets 4.0 - L’aniversari dels Xiquets de Reus’, en la cita es repassarà la història de la colla per tal de «rememorar el passat, evidenciar el present i afrontar el futur amb optimisme». Les entrades per assistir-hi es podran adquirir a partir del 28 de juny. Els Xiquets també han estrenat un logotip especial pels 40 anys, creat pel casteller Martí Castillejo, amb referències al primer escut de la colla i que evoca «la importància de tothom que ha estat aquí».

«Voldríem celebrar els 40 anys fent grans castells i grans diades i, tot i que de moment hem de començar així, no perdem l’esperança que la situació vagi millorant i puguem recuperar-los», conclou Oliva. L’entitat ja treballa, de cara a l’octubre, amb la idea de tirar endavant la 15a Diada del Mercadal, que es farà si la situació sanitària permet que així sigui. Hi serien els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari