EMPRENEDORS: El paradís il·lustrat

Oriol Figuerola, copropietari de Terra de Còmic

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Oriol Figuerola (Reus, 1981) va voler complir un repte personal i va deixar el sector administratiu per dedicar-se al món del còmic. Ja farà prop de quatre anys que el seu soci Òscar Sola i ell es troben al capdavant de la botiga Terra de Còmic, situada al carrer Santa Anna. Una gran aventura. «La vam obrir per iniciativa pròpia arran el tancament de la darrera botiga de còmics de la ciutat, pels volts del 2007. Es necessitava una altra d’aquesta naturalesa», declara Figuerola. L’emprenedor admet que des que va emprendre aquest nou camí és més feliç i està més tranquil. No ho canviaria per res. De fet, se li gira feina arribada la tarda i trobar un moment per parlar amb ell és impossible. El comptagotes continu de gent aconsegueix omplir la botiga i, s’ha de reconèixer, la varietat de clients és d’allò més àmplia. «Vénen joves, cinèfils de totes les edats, famílies senceres, parelles, etc.», explica rient al veure entrar per la porta un cotxet de nadó. I és que les sis és una hora de la tarda complicada. Tothom espera l’arribada del seu còmic i s’agrupa en petits equips cap a la zona de caixa.

Anècdotes? La botiga és un pou. És difícil recordar-ho tot de cop. «Començarem amb la del divendres de cafè i còmics. Cada divendres, coincidint amb el dia que portem les novetats setmanals, oferim als clients un cafè. Això va començar de forma espontània, ja que nosaltres estem enamorats d’aquesta beguda i ens vam instal·lar una cafetera per matar el nostre vici sense haver de sortir de la botiga. Llavors vam començar a oferir als clients més habituals de cada divendres al matí, i després als no tant habituals... Finalment, els divendres, qui vol, a banda de comprar les novetats pot fer un cafè tranquil·lament a la botiga mentre parlem de les novetats del món del còmic», formula Figuerola.

I no té aturador: «També hi ha la història de la noia que es volia folrar la paret de l’habitació de la seva filla amb còmics. Mutilar un còmic per decorar!», crida indignat. Redreçar la mirada a la botiga i dedicar-li temps fa que qualsevol pugui endinsar-se en un món paral·lel, ple de colors, grans històries i molta imaginació. La botiga és tot un paradís il·lustrat.

La nostàlgia es tasta en l’ambient de qui es retroba amb el seu heroi predilecte, però la curiositat i l’afició també són constants a Terra de Còmic.

Entre les piles i piles de toms de totes les mides i formes es troben uns dibuixos treballats fets a mà que es troben penjats a les parets, cortesia de clients assidus, però també hi ha ‘avisos’ i alertes, com és el cas d’un que hi esmenta que es rebutjen els spoilers. «Amb la febre de les sèries ha arribat un públic més ampli. Molts seguidors de sèries també ho són del còmic i, moltes vegades sense voler expliquen el què encara no ha passat en veu alta», riu el reusenc.

D’altra danda, per dinamitzar la botiga, els propietaris també promouen el Dia del Còmic Gratis Literal. Cada segon divendres de maig, es pot triar un còmic gratis d’un grup determinat.

Comentarios
Multimedia Diari