ERC crea una comissió ciutadana per debatre l'Ordenança de civisme

L'objectiu és que entitats i persones a títol individual puguin participar en la redacció, després de la derogació del polèmic text anterior

19 mayo 2017 21:57 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Involucrar a tota la ciutadania en el procés de redacció de l’Ordenança de civisme. Aquest és l’objectiu del grup municipal d’ERC que ha decidit crear una comissió integrada per representants d’entitats, associacions i organitzacions de la ciutat a fi d’obrir el procés de redacció del text als agents socials de la ciutat, després de la derogació de l’anterior i polèmic document aprovat durant el mandat anterior per CiU i PP.

Amb aquesta voluntat, la portaveu d’ERC, Noemí Llauradó, ha ressaltat «l’orientació col·lectiva del procés de redacció de l’ordenança». Respectant aquesta premissa, ERC ha decidit que sigui una persona vinculada al teixit associatiu de la ciutat, el Gerard Baiget, qui representi al grup municipal en la comissió informativa impulsada per l’Ajuntament.

Al mateix temps, Baiget esdevindrà el vincle amb la comissió especial integrada pel teixit associatiu.

La primera trobada d’aquesta comissió ciutadana s’ha convocat pel pròxim dimarts, 1 de setembre, a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’antic Hospital Sant Joan. La reunió tindrà lloc dues hores després de la comissió que l’Ajuntament ha convocat per iniciar la redacció de la nova Ordenança de civisme.

En aquest sentit, Llauradó va criticar que el govern municipal «hagi perdut l’oportunitat de dur a terme un procés participatiu que donés veu a entitats, associacions, organismes i persones a títol individual que es puguin veure interpel·lades per aquesta ordenança, i evitar d’aquesta manera errors de l’anterior document».

Cal destacar que el representant d’ERC a la comissió no serà cap regidor sinó un membre de la formació com Gerard Baiget.

Ple

Paral·lelament a aquesta qüestió, el grup municipal ha anunciat que en el pròxim ple que se celebrarà el 4 de setembre traslladarà a la sessió un punt sobre la pobresa energètica.

En aquest sentit, des de la coalició s’ha subratllat que «accions com les preauditories energètiques que ha de portar a terme l’Ajuntament són culpa del govern espanyol que va presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional del decret aprovat al Parlament en matèria de lluita contra la pobresa energètica».

Comentarios
Multimedia Diari