Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Exposició sobre l’oli de ginebre al Palau Bofarull de Reus

Es podrà visitar fins al dia 13 de maig. Mostra l’activitat d’extracció d’aquest oli en l’àmbit rural en època preindustrial

18 abril 2023 11:51 | Actualizado a 18 abril 2023 12:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vint plafons expositius instal·lats al Palau Bofarull de la Diputació a Reus presenten tot allò que envolta l’activitat de l’extracció, els usos i propietats i la distribució de l’oli de ginebre.

Aquesta activitat va tenir especial rellevància entre els segles XVII i principis del XIX a Catalunya, i en especial, a Riba-roja d’Ebre hi va tenir nombrosos forns i un important impacte econòmic. Aquest oli presenta múltiples propietats farmacològiques, que l’han convertit en un valuós remei des de fa segles, com són els seus poders antiinflamatori, antibacterià, antioxidant, calmant, relaxant o analgèsic, a més alleuja la picor, és expectorant, diürètic, cicatritzant, vermífug i és un bon repel·lent de paràsits de la fusta i dels animals.

L’exposició ‘Oli de ginebre. Remei i patrimoni’ presenta el valuós oli i els seus usos i nombroses propietats; com s’extreu i es produeix; com són els singulars forns de pedra seca on s’elaboraven, i quina ha estat la seva repercussió com a activitat econòmica i la seva distribució.

El disseny dels elements físics que conformen la mostra ha anat a càrrec d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i s’ha produït des del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació amb textos de l’Associació d’Amics de Riba-roja.

L’exposició es podrà visitar al Palau Bofarull de Reus fins al proper 13 de maig, de dimarts a dissabte en horari d’11 a 13 hores i de 17 a 20. Aquesta mostra formarà part de la col·lecció d’exposicions itinerants que la Diputació de Tarragona ofereix als municipis de la demarcació (https://www.dipta.cat/temes/cultura/exposicions/oli-ginebre-remei-patrimoni).

Comentarios
Multimedia Diari