Gertrudis i Els Pets, algunes de les propostes musicals d’enguany

Els espectacles sonors i els actes en format concert vermut esdevenen apostes disteses per a tots els gustos

25 junio 2021 11:06 | Actualizado a 28 junio 2021 19:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La música i el vermut no mancaran aquesta Festa Major de Sant Pere. L’agrupació musical Gertrudis i Els Pets seran dues de les apostes musicals que ompliran el programa festiu. Els de la Garriga ompliran d’optimisme la capital del Baix Camp amb la presentació del seu darrer treball discogràfic, No em dóna la gana. Ho faran demà dijous 24 de juny al Parc de la Festa, a les 21.30 hores. Les entrades per anar a veure Gertrudis es poden demanar a través del web municipal entrades.reuscultura.cat o al web oficial del grup www.gertrudis.com.

D’altra banda, divendres 25 a les 21.30 hores, serà el torn de l’actuació musical d’Els Pets. El Parc de la Festa serà l’escenari que acollirà la banda de Constantí, la qual hi durà la ‘Gira 20/21’. Delectarà els seguidors i seguidores assistents amb un repertori consolidat des de fa 35 anys; vindran, ni més ni menys, que amb una vintena d’èxits de la seva perllongada trajectòria musical. Els assistents sentiran les obres musicals de més recents a més antigues.

Els programa d’actes de Sant Pere inclou altres noms de l’univers de la música. En Pep Gimeno ‘Botifarra’ n’és un cas. El dia de la seva actuació, dijous 24 a les 21.30 hores a la plaça d’Anton Borrell (Parc Sant Jordi), vindrà a oferir peces musicals pròpies de la cultura musical tradicional valenciana i ho farà juntament amb la Banda Simfònica de Reus. D’altra banda, la cobla oficial de la Generalitat, La Principal de la Bisbal, vindrà a la ciutat carregada de peces clàssiques de cara a divendres 25 de juny, a les 19 hores, a la plaça d’Anton Borrell.

La Nit de fer l’Índiu enguany es veu reformulada per la pandèmia de la Covid. Per tant, dissabte 26 a les 22.30 hores se celebrarà un concert al Parc de la Festa amb la Banda de l’Índiu i la Banda Simfònica de Reus. Es tracta d’un acte organitzat per la Colla Gegantera i el Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals (CRAC).

El grup folklòric de les Terres de l’Ebre, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, és una altra de les propostes de concert per a aquest Sant Pere. Vénen diumenge 27 a les 21.30 hores a la plaça d’Antoni Borrell i, en aquest cas, a la funció, l’agrupació hi defensa la convivència entre la tradició i la modernitat. En aquest sentit, també cal reservar entrada pel web municipal.

Pel que fa al dia de Completes, a partir de les 21.30 hores, comença el ritme per tres fronts diferents: el primer lloc en acollir-ne acte musical serà La Palma, ja que hi emplaçarà la XXIX Nit de Marxa amb Dr. Dubweiser, Irie Nanara Is. George’s Box i Primatical Sound; a partir de la mateixa hora que l’espectacle anterior, la plaça d’Anton Borrell esdevindrà l’escenari del concert de l’Orquestra Metropol, que vindrà amb un  repertori musical variat i un ampli ventall d’estils per a tots els gustos; per últim, els grups Canya d’Or i Quatrevents convidaran el públic reusenc a gaudir d’un concert de gralles al Parc de la Festa a les 22.30 hores.

Aperitius més amens

En el marc de la Festa Major, també hi ha trobades disteses que es mariden amb formats de concerts vermut. Aquest any, aquests esdeveniments es traslladen a la Bassa de Mas Iglesias. Per tant, divendres 25 (13h), allà hi serà el duet d’acordió diatònic i dolçaina format per Cati Plana i Pau Puig. L’endemà (13h), La gravetat de Coulomb fusionarà el flabiol, l’acordió diatònic i el clarinet baix amb instruments de percussió, pedals i noves harmonies.

Diumenge (13h), li tocarà a la primera fanfàrria amb so de cobla, Biflats, els quals duran a Reus un espectacle amb 14 músics bojos a escena. Dilluns 28 (13h) la Banda de la Festa Major tancarà el seguit de concerts vermut. 

Comentarios
Multimedia Diari