Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Impulsar l’activitat veïnal a Reus tot compartint idees

    Guanyar visibilitat i atraure gent jove, dos dels ítems que interessen més a les associacions. Aquests temes es van abordar a la jornada de bones pràctiques ‘Inspira’t’ divendres passat

    24 noviembre 2022 19:16 | Actualizado a 24 noviembre 2022 19:16
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Guanyar visibilitat, atraure gent jove perquè s’impliqui a les associacions veïnals, i com finançar i organitzar un esdeveniment. Aquests són temes d’interès per a les entitats de veïns de Reus i que es van abordar, entre altres, divendres passat a la jornada de bones pràctiques i aprenentatge Inspira’t al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata.

    «Sentir parlar a altres representants veïnals sobre com s’organitzen o quin projecte han dut a terme, et dóna moltes idees, i encara més si tot just acabes d’arribar al món de l’associacionisme veïnal», explica la presidenta de l’Associació de Veïns Camí de la Pedra Estela, Marta Virgili, qui va assistir a l’acte, impulsat per la regidoria de Relacions Cíviques.

    La trobada veïnal adreçada, com dèiem, a les associacions de veïns, va tenir com a objectiu empoderar-les i modernitzar la informació que tenen a l’abast. En paraules de la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles, aquesta jornada «va sorgir fruit de la proposta conjunta» que les entitats van fer a la regidoria arran de l’Estudi de la Diagnosi del Moviment Veïnal i de «l’anàlisi posterior dels projectes que les associacions van presentar i desenvolupar en els dos darrers anys». Per la seva banda, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR), Marcos Massó, esmenta que «va venir molta gent i sis associacions van donar a conèixer projectes propis, sobre sostenibilitat, comunicació, que van inspirar els assistents i van servir per reflexionar».

    El representant de la FAVR explica, també, que trobades com aquella serveixen per «estar units». «A l’Inspira’t, es van resoldre dubtes concrets i va ser útil, d’altra banda, per a aquells membres d’associacions acabats d’arribar, els quals van posar cara a la resta de representants veïnals de la ciutat», afegeix Massó. Aquest va ser el cas de Virgili: «La jornada va incloure una xerrada sobre salut comunitària i vam quedar sorpresos de la quantitat d’informació i activitats que hi ha i que podem apropar als veïns». Virgili destaca, per posar un cas, l’acompanyament al dol o l’ajut que poden oferir els treballadors en benefici de la comunitat.

    Relleu generacional

    La presidenta de l’Associació de Veïns del barri Gaudí, Mª del Mar Escoda, va ser una de les ponents a la jornada i va tractar el tema del relleu generacional a les associacions: «La recerca de joves sempre arriba en la història d’una associació. Els nois i noies no tenen tant de temps com altres els adults amb feines més consolidades, i el que fem nosaltres al barri és incentivar-los perquè s’impliquin, almenys, en activitats concretes».

    Caelles diu que volen donar continuïtat a l’Inspira’t perquè «les entitats que tinguin pràctiques reeixides les puguin donar a conèixer i compartir». «Es promouen aprenentatges conjunts i es contribueix a consolidar les associacions com a pilars fonamentals per a millorar la ciutat amb el treball voluntari», conclou la regidora.

    Superació i noves necessitats

    La regidora Montserrat Caelles considera la jornada ‘Inspira’t’ «molt útil» per compartir les pràctiques i experiències que han permès «superar canvis com la Covid, les noves necessitats emergents i la relació amb el medi ambient», situacions que «han fet evolucionar el funcionament de les entitats en pocs anys».

    Comentarios
    Multimedia Diari