Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Infants intercanvien joguines a Reus

  Uns 225 nens i nenes de sis centres educatius de Reus van participar ahir en el mercat de bescanvi escolar i van donar els seus objectes a canvi d’altres

  25 noviembre 2023 13:41 | Actualizado a 25 noviembre 2023 13:43
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La Nora, de l’escola Maria Cortina, tenia una caseta de joguina que ja no feia servir, i la Laia, de La Vitxeta, una llibreta de les Top Model que tampoc utilitzava. A totes dues els hi feia gràcia el que tenia l’altra i ahir van arribar a un bon acord: fer un bescanvi.

  Amb els objectes ja intercanviats, les dues reien mentre la mestra els hi feia una fotografia que immortalitzava el moment. Després, sortien corrents a bescanviar més joguines.

  Eren dues de les participants al mercat de bescanvi escolar organitzat per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus, en el marc de la Setmana de Prevenció de Residus i del programa d’Educació Ambiental Reus Escoles 2030.

  A partir de les 09.30 h, la Palma de Reus es va omplir amb 226 nens i nenes de 3r i 5è de Primària, de sis centres educatius de la ciutat: Presentació, Els Ganxets, Puigcerver, Rosa Sensat, Maria Cortina i La Vitxeta. Cada infant portava entre un i quatre objectes que tinguessin a casa i que ja no volguessin, tots identificats amb una petita targeta amb el nom del propietari i de quina escola era.

  Cada centre disposava d’una taula, on els alumnes van anar deixant les joguines i, un cop fet això, començaven una ronda d’observació. L’objectiu era que cada infant identifiqués quins objectes li interessava aconseguir, tot prenent notes de quina joguina era, el nom del propietari i l’escola.

  «Ara que ja teniu la vostra llista, heu de fer intercanvis. Heu de localitzar el propietari de l’objecte que vulgueu i preguntar si vol intercanviar-lo per un de vostre», explicaven des de l’organització. Si es posaven d’acord i materialitzaven l’acord, rebien un gomet verd i l’havien d’anar a enganxar en un panell de recompte del número de bescanvis fets.

  «Tu ets de la Vitxeta?», «qui és la Maria?». Els infants anaven parant a altres nens i nenes i preguntaven, tot intentant localitzar el propietari dels objectes desitjats. Els acords van començar a tancar-se ràpidament i, en pocs minuts, ja s’havien fet una seixantena de bescanvis. «Tinc tota la col·lecció d’aquests dinosaures, i aquest ja no el volia», explicava el Rafa de l’escola Maria Cortina. A canvi, va obtenir el casc de bici del Julen, de l’escola Puigcerver.

  «L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer reflexionar sobre els hàbits de consum, que els alumnes valorin la prevenció de residus i la reutilització de productes en bon estat com una prioritat», explicava el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio.

  Així, «promovem que s’involucrin molt més en el seu dia a dia, i en el seu entorn familiar, amb els objectius de reutilització i residu zero i els introduïm en l’economia circular», afegia. L’activitat també es farà per a alumnes de secundària el 4 de desembre, a l’Institut Baix Camp.

  Comentarios
  Multimedia Diari