Jutjaran una acusada d'arrossegar un gos amb el seu cotxe fins a matar-lo

El fiscal demana per a la processada un any i mig de presó, el pagament d'una multa de 1.500 euros i una indemnització de 298

19 mayo 2017 17:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una dona va arrossegar amb el seu cotxe un gos per una pista forestal fins a causar-li la mort, deixant-ho abandonat. Posteriorment es va desfer d’un altre can lligant-lo a les portes d’una empresa, on va ser trobat i retirat pels Mossos d’Esquadra. La Fiscalia de Tarragona demana per a Miriam R.M.G. un any i mig de presó i quatre d’inhabilitació especial per a l’exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per la seva tinença per un delicte de maltractament d’animals, i el pagament d’una multa de 1.500 euros i un altre any d’inhabilitació per un delicte d’abandó d’animals.

Tanmateix, l’escrit d’acusació fixa el pagament d’una indemnització al Centre de Fauna de Torreferrussa en 298,99 euros per les despeses relatives als estudis post-mortem del gos.

En les seves conclusions provisionals, el Ministeri Públic apunta que al voltant de dos quarts de quatre de la tarda del 29 de setembre de l’any passat l’acusada, «amb la intenció d’augmentar de manera deliberada el dolor de l’animal abans de causar-li la mort i a aquests fins», va lligar un gos de la seva propietat, de raça mestissa Husky d’uns 30 quilos de pes pel coll amb una corda a la part posterior del seu vehicle, un Ford Fiesta.

Per la pista forestal

La dona va posar en marxa el cotxe i va circular arrossegant el gos per la pista forestal asfaltada existent entre les localitats de Colldejou i Pratdip, en concret des de la seva finca situada al Coll de Prevell de Pratdip fins a un punt determinat (es donen coordenades). Els fets van causar lesions greus al gos, que finalment van provocar la seva mort. La dona va abandonar el gos, on posteriorment va ser localitzat per una patrulla dels Mossos d’Esquadra.

Segons la necròpsia realitzada al Centre de Fauna de Torreferrussa, el gos presentava ferides en àmplies zones del cos, consistents en excoriacions i abrasions, lesions produïdes mentre l’animal es trobava viu i compatibles amb lesiones ocasionades per l’arrossegament. Així mateix, a l’àrea facial i escapular –la zona que uneix el braç amb l’espatlla– la fricció va produir la pèrdua de substància òssia a l’arc zigomàtic i a l’espina de l’escàpula. Tanmateix es va localitzar una lesió profunda al nivell del voltant del coll, per la tracció contínua de la corda, i danys a nivell de la tràquea per construcció, que li van general una manca d’oxigenació.

Intent de córrer

Finalment, l’animal presentava lesions a les ungles de les quatre extremitats pels intents de córrer que va realitzar el gos, fins que va ser finalment arrossegat per esgotament o per excés de velocitat de l’acusada.

El mateix dia, cap a les vuit de la tarda, la dona es va dirigir amb el seu vehicle Ford Fiesta a la localitat de la Canonja. A l’alçada de la cruïlla entre els carrer Marina i Camprodon va lligar amb una corda un altre gos de la seva propietat de raça mestissa Husky Siberià a una tanca de l’empresa. L’acusada va marxar del lloc dels fets abandonant l’animal, on posteriorment va ser localitzat per uns testimonis, que van avisar la Policia.

Comentarios
Multimedia Diari