Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’aeroport de Reus tindrà una planta fotovoltaica de 30.000 panells

El projecte disposa d’un pressupost de més de 9MEUR

19 julio 2023 11:46 | Actualizado a 19 julio 2023 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Direcció General de l’Energia ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’atorgament de diverses autoritzacions, com l’administrativa prèvia, la de construcció i la de declaració d’utilitat pública del projecte, les quals permetran la seva instal·lació en terrenys no urbanitzables de l’equipament aeri.

Aena aprova la licitació de 30.000 mòduls fotovoltaics que se situaran dins de les instal·lacions.

El Consell d’Administració d’Aena ha aprovat en la seva última reunió la licitació de plantes solars fotovoltaiques dels aeroports Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i Reus. Totes elles formen part del Pla Fotovoltaic que permetrà aconseguir el 100% de l’autoproveïment energètic en tots els seus aeroports a partir d’energies d’origen renovable.

La construcció i posada en servei de la planta solar fotovoltaica en l’Aeroport de Reus tindrà una potència total instal·lada de 15MWp i una potència nominal de 12,5 MW. Aquesta planta, que es licita per un import de 15.143.712 euros, tindrà 30.000 mòduls fotovoltaics i se situarà dins dels terrenys de l’aeroport.

D’altra banda, Aena rellança el projecte de la planta solar fotovoltaica en l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i licita la seva posada en marxa i manteniment per un import de 15.000.000 euros. Aquesta planta comptarà amb una potència total instal·lada de 12,523 MWp i una potència nominal de 10MW. Estarà composta per 18.984 mòduls fotovoltaics, dins dels terrenys de l’aeroport.

Pla Fotovoltaic

Aena continua avançant en un dels seus projectes ambientals més ambiciosos, el seu Pla Fotovoltaic. Pretén amb aquest Pla aconseguir l’autoproveïment energètic de la seva xarxa d’aeroports a partir de fonts d’origen renovable. El projecte, emmarcat en el Pla d’Acció Climàtica de la companyia, implica una inversió de 350 milions d’euros per a la construcció de plantes solars en 14 aeroports de la xarxa en els quals s’ha tingut en compte la disponibilitat de terrenys i la garantia d’un alt nivell d’aprofitament solar a causa de la seva ubicació geogràfica.

Comentarios
Multimedia Diari