Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Hospital de Reus incorpora una nova gammacàmera al Servei de Diagnòstic per la Imatge

Aquest nou aparell, que substitueix l’actual, s’ha finançat amb fons INVEAT, un pla que impulsa el Ministerio de Sanidad

26 septiembre 2023 12:25 | Actualizado a 26 septiembre 2023 12:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus incorpora una nova gammacàmera, un aparell que detecta la radiació gamma injectada als pacients a través d’un radiofàrmac i captura imatges per estudiar i diagnosticar diferents malalties.

Majoritàriament s’utilitza per al diagnòstic de l’extensió del càncer, però també per diagnosticar patologia traumatològica/infecciosa (infeccions òssies), neurològica (trastorn del moviment, malaltia de Parkinson), pulmonar (embòlies pulmonars), endocrinològica (patologia tiroïdal principalment) i renal (patologia infecciosa i obstructiva).

A més, la nova gammacàmera és híbrida i incorpora un TAC (Tomografia Axial Computada), que permet tant una òptima localització anatòmica de les lesions com una millora de la qualitat d’imatge gammagràfica. Tal com explica el Dr. Jordi Fuertes Manuel, coordinador clínic de Medicina Nuclear del Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital, “una de les principals aportacions clíniques del nou equipament és que permet ampliar el ventall de tumors, més enllà del càncer de mama o del melanoma, en els quals es pot aplicar la tècnica d’estadificació del càncer mitjançant l’extirpació del gangli sentinella”.

El nou equipament, que substitueix l’actual, s’ha finançat amb fons INVEAT, un pla que impulsa el Ministerio de Sanidad i que té com a objectiu la renovació dels equips d’alta tecnologia que ja han arribat al final de la seva vida útil.

Incorporació de nous equipaments

La nova gammacàmera és un dels equipaments d’última generació que l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus està incorporant en aquests darrers mesos. Concretament, al desembre va entrar en funcionament un nou aparell de tomografia computada digital TAC simulador, que té la missió de planificar el tractament de radioteràpia. Posteriorment, al maig es va estrenar un nou accelerador lineal, la plataforma més innovadora que hi ha al mercat, i que permet la realització de qualsevol de les tècniques existents en radioteràpia i, aquest mes de setembre, s’ha posat en marxa la nova gammacàmera.

Comentarios
Multimedia Diari