La 13a Marató de donació de sang de Reus arriba aquest dijous al Teatre Fortuny

Sota el lema 'La sort de donar sang', l'organització anima a la ciutadania a participar en aquesta cita, que tindrà lloc entre les 9 i les 21 hores

19 mayo 2017 17:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Teatre Fortuny de Reus acollirà aquest dijous, 27 d’octubre, la 13a Marató de donació de Sang, que tindrà lloc entre les 9 i les 21 hores. Sota el lema La sort de donar sang, des de l'organització s'anima al conjunt de la ciutadania que estigui en condicions de fer la donació a que participi en aquest esdeveniment, en el qual la ciutat de Reus acostuma a tenir uns bons índexs de participació.

El lema de la marató d'enguany “fa referència al fet que qualsevol persona que estigui en bones condicions té la fortuna de poder donar sang: és una gran sort poder donar sang, i hem d'exercir aquesta capacitat”. Així ho ha explicat aquest dimarts durant la presentació de l’esdeveniment la doctora Virginia Callao, directora territorial a la zona de Tarragona del Banc de Sang i Teixits. A l’acte també hi ha pres part la regidora de Salut de l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, el vicepresident de l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp, Pere Líndez; i una persona receptora de sang com a pacient, Fina Jansà. L’objectiu de la cita és superar el consum de sang recollida i el nombre de donants de l’any passat. “Es tracta d’un gest de solidaritat que pot ajudar a moltes persones que es troben en situacions mèdiques de dificultat”, ha manifestat Llauradó.

La sort de donar sang

Tant el testimoni de Pere Líndez com de Fina Jansà han remarcat el suport decisiu que representa per a qualsevol persona malalta o en situació de necessitat el fet de rebre sang. Per aquest motiu han fet una crida a la ciutadania a ser conscient de la importància d'implicar-se en la donació i han agraït els milers de donants que periòdicament participen a les campanyes de donació.

Des de l'organització de la marató s'ha recordat una vegada més que és molt recomanable reservar hora per participar en l’esdeveniment com a donant, una reserva que es pot fer des de l'apartat de reserves de la web de la marató.

La campanya està impulsada pel Banc de Sang i Teixits (BST), inclou la participació de l'Ajuntament de Reus, el Consell Comarcal del Baix Camp, l'Associació de Donants de Sang del Baix Camp i el Consorci del Teatre Fortuny.

 

Comentarios
Multimedia Diari