Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La Cambra de Comerç de Reus reconeix l’excel·lència de 15 empreses del territori

  Premis Cambra 2023. La Cambra de Reus va distingir «la feina diària i projectes que marquen la diferència» al teixit empresarial. La gala va citar 300 persones a FiraReus. El president Mario Basora va reclamar infraestructures i la llei de cambres

  23 noviembre 2023 09:21 | Actualizado a 23 noviembre 2023 10:45
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Unes 300 persones van assistir ahir, a FiraReus, al lliurament dels Premis Cambra 2023, la gran festa de les empreses de l’àmbit de la Cambra de Comerç de Reus que abasta el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. La posada de llarg anual del teixit empresarial de les cinc comarques va desenvolupar-se, en aquesta ocasió, sota el lema Del territori al món. I va servir per atorgar 18 guardons que «reconeixen la gran tasca que es fa diàriament a les empreses, així com projectes que han marcat la diferència», tal com va destacar el president de la Cambra, Mario Basora. Representants dels cinc consells comarcals van participar en l’entrega.

  La gala, conduïda pels periodistes Paula Jansà i Helder Moya, va reformular el format per resultar més àgil. I les distincions van dividir-se en tres categories: Competitivitat, innovació, digitalització i sostenibilitat; Comerç exterior; i Emprenedoria, formació i ocupabilitat. Es van donar, també, tres Premis d’Honor que van recaure en Canal Reus TV, l’Escola Maria Cortina i Ferran Huguet, director adjunt de la Cooperativa Unió.

  «Hem apostat i seguirem apostant per donar resposta a les necessitats de més de 24.000 empreses de 99 municipis», va subratllar Basora, que va incidir en que «la Cambra hi és per donar suport a grans corporacions, pimes, petits comerciants o autònoms. A tots». El president de l’ens va adreçar-se als directius presents i els va dir que «cal mirar cap al futur, apostar per la sostenibilitat i la digitalització, i adaptar-nos a les necessitats del mercat sense deixar la nostra identitat enrere».

  En aquest sentit, Basora va reclamar «les infraestructures imprescindibles per ser un territori atractiu i que signifiquen, igualment, el benestar de les persones». «Tot plegat ens ajudarà a la captació i la retenció de talent», va afegir. I va subratllar una altra qüestió: «És molt important disposar d’una llei de cambres. No pot ser que no la tinguem». Basora també va referir-se als Fons de Transició Nuclear, convençut que «continuarem batallant per tenir pes en les decisions».

  El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, va recollir el guant i va constatar que «tenim deures clars com aprovar la llei de cambres, una proposició que està al Parlament i genera consens. Serà clau per consolidar el finançament estructural de les cambres i establir el marc normatiu». Dels Fons de Transició Nuclear va apuntar que «tenen un destinatari principal que fonamentalment ha de ser l’empresa privada». I, al marge d’això, va exposar que «les dades econòmiques són bones» i «la taxa d’atur és la més baixa dels últims anys».

  Tant la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, com l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, van destacar la necessitat de «ser una mica més paritaris i que les fotografies –dels lliuraments de premis– siguin més equitatives», en paraules de Llauradó. I Guaita va afirmar que «hem de ser capaços de visibilitzar el talent femení. És una obligació».

  Els distingits amb els Premis d’Honor van pronunciar unes paraules. La presidenta del Consell d’Administració d’Iniciatives de Televisió, Rosa Rueda, va expressar que «enguany, Canal Reus celebra els seus 25 anys amb el mateix esperit del primer a dia i del nostre ADN: explicar a la gent el que li passa a la gent». El president de la cooperativa de l’Escola Maria Cortina, Ricard Notario, va celebrar que «som una escola petita, familiar, d’una línia i fem 125 anys. Som una cooperativa que segueix endavant».

  I el director adjunt de la Cooperativa Unió, Ferran Huguet, Premi d’Honor a una trajectòria professional de quatre dècades, va precisar que «la dilatada experiència ha estat possible gràcies a la confiança que les cooperatives i els consells rectors han posat en mi, i al suport de l’equip».

  Competitivitat, innovació, digitalització i sostenibilitat

  l Cambrils Park Resort (Baix Camp).

  l Plàstics Espelt (Conca de Barberà).

  l Institut Priorat-Escola d’enologia (Priorat).

  l Team Creative Group Iberia (Ribera d’Ebre).

  l Celler Batea (Terra Alta).

  Comerç exterior

  l Solanellas Nuts (Baix Camp).

  l Rice Corn Nuts (Conca de Barberà).

  l Buil & Giné Wine Co. (Priorat).

  l Oliflix (Ribera d’Ebre).

  l Cellers Mariol (Terra Alta).

  Emprenedoria, formació i ocupabilitat

  l Espai Boule (Baix Camp).

  l Restaurant la Fonda dels Àngels (Conca de Barberà).

  l Autocars Domènech (Priorat).

  l Agrobotiga de Miravet (Ribera d’Ebre).

  l Hotel Restaurant Miralles (Terra Alta).

  Premi d’Honor en comunicació

  l Canal Reus TV, per posar en valor des de fa 25 anys les necessitats i inquietuds del territori.

  Premi d’Honor en compromís amb el territori

  l Escola Maria Cortina, pels 125 anys i el paper rellevant a la ciutat en l’àmbit de l’educació.

  Premi d’Honor per la trajectòria professional

  l Ferran Huguet, actual director adjunt de la Cooperativa Unió i que durant 35 anys ha ostentat el càrrec de direcció, per la tasca de reclam i reconeixement del món cooperatiu.

  Comentarios
  Multimedia Diari