La campanya Bons Reus deixa un impacte de més de 2,7 milions d’euros

Aquesta era una de les mesures incloses en el Pla de Reactivació impulsat pel consistori

28 enero 2021 21:10 | Actualizado a 05 mayo 2021 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Èxit rere èxit. Així ha estat la campanya Bons Reus que, aplicada en tres fases contínues, ha revertit en un impacte econòmic de 2.757.304 euros als comerços, serveis i restaurants de la ciutat. Més de 400 establiments adherits a la campanya s’han vist beneficiats per la dinamització d’aquests vals de descomptes gratuïts que es van repartir als ciutadans de Reus -en dues ocasions- i als no empadronats -en una.

Ara, un cop finalitzada l’última fase, la dels Bons Nadal, el consistori ha pogut fer balanç de la campanya certificant-ne el bon funcionament. L’objectiu de l’Ajuntament de Reus era que aquests bons de compra servissin per mobilitzar les compres locals en un moment especialment delicat pel sector del comerç i la restauració. De fet, la fase 1 d’aquesta campanya que estava inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica i Social impulsat pel consistori com a mesura pal·liativa dels efectes econòmics de la pandèmia de la Covid. El bon funcionament l’ha fet ampliar i, en total, la inversió municipal ha estat de 610.000€.

La primera fase de la campanya va començar del 17 de setembre i va suposar una emissió de Bons per valor de 400.000 euros destinats a persones empadronades a Reus. La segona fase es va obrir a persones no empadronades a la capital del Baix Camp, amb una injecció de Bons per valor de 60.000 euros (12.000 bons). I finalment, la tercera fase de Bons Reus va ser la campanya Bons Nadal, oberta a tothom, amb la posada en circulació de més de 31.000 bons, que suposaven 150.000 euros. Aquests darrers es van esgotar en un temps rècord, en poc més de 24 hores.

En aquest sentit, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha valorat molt positivament aquesta experiència i ha manifestat que «s’ha multiplicat per 4,5 la inversió de l’Ajuntament, revertida en impacte econòmic directe als establiments adherits en 3 mesos i mig».

L’experiència ha estat també molt valorada des d’altres municipis de Catalunya que s’han adreçat a l’Agència Reus Promoció per conèixer de primera mà com s’ha dut a terme tota la logística dels Bons Reus, en un exemple de col·laboració publicoprivada que ha comptat amb la Cambra de Comerç de Reus i també amb dues de les principals entitats comercials locals com són El Tomb de Reus i la Unió de Botiguers de Reus.

La moda, el més beneficiat

La mobilització d’aquests bons, que requerien una identificació per DNI i codi postal ha permés també elaborar un estudi de demanda i consum comercial. La mitjana de despesa per cada bo de 5 euros ha estat de 22,30 euros. I, pel que fa als sectors, el percentatge de bons utilitzats, en un 20,09%, es concentra en la moda, que tenia el 13,38% d’establiments adherits.

Els restaurants han concentrat la major part del percentatge d’adhesions, amb un 24,41%. Darrere de la moda, el percentatge de bons utilitzats es troba al sector dels calçats (9,50%), perruqueria i estètica (8,65%) i alimentació (7,88%).

Pel que fa a les procedències de les persones que han fet servir els bons, un 82,7%, que suposa la gran majoria, són ciutadans de Reus. La resta procedien de Tarragona (1,64%) o Cambrils (1,32%), per exemple, però en percentatges inferiors.

Comentarios
Multimedia Diari