La canalla reusenca ajuda al Carnaval a recuperar el mitjons perduts

La companyia d’animació Xip Xap va encapçalar el Ball del Moc i va alliberar el monstre de la rentadora

10 febrero 2018 11:04 | Actualizado a 10 febrero 2018 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Música en directe, infants disfressats i una bona dosi de ritme van ser els protagonistes de la tarda d’ahir divendres a la plaça del Mercadal de Reus pel Ball del Moc. Va ser un dia d’allò més fred, però això no va suposar cap problema pels pares, els quals van vestir i guarnir els seus infants de pirates, dracs ferotges, papallones i, fins i tot, de Pikachus.

Les fórmules més artesanes també van tenir cabuda a la cita. I és que ahir el cartró va ser un element habitual. La purpurina, la creativitat i les tisores van fer acte de presència i, de fet, van deixar en un molt bon lloc els pares. «Nosaltres vam decidir fer-li una corona i una mena de vestit a la nena», explica la Maria agafant en braços a la seva menuda. El Carnaval ja les té aquestes coses: o es busca una disfressa popular d’un element o personatge conegut o s’inventa.

Per la seva banda, els de la companyia Xip Xap van ser els encarregats d’aplegar a una gran part de la ciutadania en el marc de l’estimada festa amb l’espectacle d’animació infantil Uh! Quin cangueli. Amb un decorat que emulava una casa de fusta força atapeïda l’equip i la banda de músics present van oferir un bon grapat de cançons ballables que van esclatar d’il·lusió els infants. «Qui renta la roba a casa vostra?», va preguntar un dels líders de l’animació. «La rentadora!», van tornar-li el públic. De fet, el diàleg predeia la cançó que aniria a continuació. Una peça que parlava dels mitjons desaparellats que es perden a la rentadora. «Sabeu què els hi passa a aquestes peces de roba? Se les menja el monstre que hi ha dins!», va cridar l’animador. Els infants s’ho van prendre seriosament.

«A partir d’ara tots vosaltres sereu uns mitjons desaparellats i bruts, haureu de buscar la vostra parella», amb aquesta crida, l’equip Xip Xap va convidar als infants a donar voltes per la de «netejar-se» i combatre el monstre famolenc dels mitjons. Un dels punts àlgids de la tarda-vespre va ser l’oferiment d’un bollu carnavaleru per berenar. La celebració va aplegar molts curiosos, però també molta gent jove que va acompanyar els seus nebots. «Nosaltres estem cuidant de la mainada, perquè el Carnaval és sagrat», va dir el Ricard.

Una afirmació ben certa, ja que un dels objectius de cadascun dels pares, avis i tiets assistents ahir a la plaça del Mercadal de Reus va ser aquest: preservar una tradició amb un punt reivindicatiu alhora que entremaliat. Una funció que s’ha dut a terme des que els infants són ben petits, per treballar la ciutat, el seu folklore i els seus costums. La trobada d’ahir va demostrar que a diversió no té edat.

Comentarios
Multimedia Diari