La CT Art Gallery torna a acollir una mostra dedicada a l'art naïf

Comptarà amb una vintena d'artistes internacionals, entre ells vuit espanyols, i es podrà a partir de demà i fins al 30 d´agost

19 mayo 2017 18:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CT Art Gallery de Reus acull, per tercer any consecutiu, una exposició col·lectiva dedicada majoritàriament a l’art naïf, que porta per títol ‘Art i Imaginació. Del naïf al surrealisme’.

Després de l’èxit obtingut a Barcelona, la mostra arriba una altra vegada a aquesta galeria de la capital del Baix Camp, de la mà d’una vintena d’artistes internacionals de reconegut prestigi dins de l’art naïf.

Els participants representen diferents països com Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Uruguai, Mèxic, República Dominicana i Argentina. El llistat dels artistes participants és el següent: Olaf Ulbricht (Alemanya); Teresa Bobbio (Argentina); Anne Marie Bousselet i Therese Coustry (Bèlgica); Cristina de la Hoz, Milos González, Crucita Gutiérrez, Paloma Jaén, Lola López, Isabel Sañudo, Ángeles Violán i Sylvia Castells (España); Claudette Bazin Mehani, Odile Bron, Valerie Descat i Marie Saleun (França); Annunziatta Orsini (Itàlia); Rubén Domínguez (Méxic), Gabino Rosario (República Dominicana) i Elina Damiani (Uruguai).

Ingenu

Naïf (del francès ingenu) és un corrent artístic caracteritzat per la ingenuïtat i l’espontaneïtat. De caràcter autodidacta, practicat en alguns casos per artistes sense formació acadèmica, destaca per l’ús de colors vius i antinaturalistes i per l’ús de perspectives errònies dutes a terme per la intuïció. En alguns aspectes recorda l’art dels infants.

Les obres naïfs poden ser extremadament detallades, fent ús de colors saturats brillants en lloc de mescles més subtils i tons. També hi ha una absència de perspectiva, que crea la il·lusió que les figures estan ancorades en l’espai com si estiguessin flotants.

El concepte naïf es refereix, no només a un estil aplicat en l’art, sinó que es formalitza també en una graciosa manca de coneixements tècnics i teòrics. En alguns casos acostuma a falta un sistema de perspectiva, així com un ajustat criteri de les proporcions o un elaborat treball cromàtic. Entre els seus representants, en l’àmbit internacional, destaquen alguns noms com els de Henri Rousseau o Séraphine Louis.

L’exposició de la CT Art Gallery s’inaugurarà demà divendres a dos quarts de nou del vespre i es podrà visitar fins al 30 d’agost.

 

Comentarios
Multimedia Diari