Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Cucafera i el Bou de Reus bufen espelmes en cercavila

Els seus primers 10 i 20 anys d’història. Reus viu un primer tast de la Festa Major de Sant Pere celebrant l’aniversari dels dos elements: una festa infantil a Prim i el Corre20t

15 junio 2024 19:21 | Actualizado a 15 junio 2024 20:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Va costar molt posar en marxa el projecte i, en aquests deu anys, s’ha consolidat», explica Ernest Montané, membre de la comissió de la Cucafera. La bèstia va celebrar aquest 15 de juny la seva primera dècada de vida amb una cercavila que va escampar la festa des de la plaça Prim.

La Mulasseta, l’Àliga Petita, el Basilisc Petit, el Lleó Petit, la Somera i el Superadrac de Reus; la Cucafera Petita de Tarragona i el Basilisc Petit de Valls no s’ho van perdre.

Els primers portadors de la Cucafera que hi va haver –els nens de cinquè i sisè curs de l’Escola Els Ganxets són els encarregats de lluir-la, impulsada per l’AFA– «ja han crescut» i «n’hi ha algun que està mirant si existiria la possibilitat de tenir una Cucafera gran», apunta Montané, tot i que «la cosa encara és incipient i dependria de molts àmbits».

En aquest temps, «ens fa feliços veure com la ciutat s’estima la Cucafera», afegeix. La setmana vinent, hi ha previstes dues sessions de contacontes del llibre La Cucafera, un dia bestial! i ballades.

El Bou de Reus tampoc va fer curt a l’hora de bufar espelmes. «Aquests 20 anys són 20 anys de festa bèstia», precisa Guillem Chabrera, vocal de la Junta, que destaca que «aquest és l’element que surt fora del protocol» i «és per gaudir i per passar-s’ho bé».

Tres hores d’un correbars especial, el Corre20t, des del Despertaferro han d’arrodonir avui una jornada que havia arrencat amb un vermut amenitzat pel Dj Darik i que va comptar, entre altres, amb la Xaranga Bufacanyes.

El Bou «és una bèstia que, des de dins seu, gairebé no deixa veure res. La gent va empenyent i és així com saps per on has d’anar», comenta Chabrera, que recorda que en els 20 anys de vida que ja acumula «hi ha hagut molt de relleu, hi han passat moltes persones».

La Verreta, el Tossino, els Tararots i els Nans de Tàrrega van acompanyar el Bou en la seva festa, amb música de les xarangues Bandsonants i la Follia.

Comentarios
Multimedia Diari