La reforma del passeig de la Boca de la Mina estarà llesta per al 2020

L’Ajuntament ha tret a concurs la redacció del projecte per un import de 177.000 euros. La recuperació d’aquest pulmó verd de la ciutat inclou la construcció de dos nous parcs de 18.000 m2: el Jardí agrari i el Parc de les Olors

09 febrero 2018 10:07 | Actualizado a 09 febrero 2018 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus ha obert concurs públic per adjudicar la redacció i direcció dels projectes d’obres de l’operació global de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina.

El contracte inclou, com aspecte més destacat, la redacció dels projectes bàsics i executius de tres elements clau del pla: el condicionament del passeig de la Boca de la Mina, del Jardí agrari del camp, i del Parc de les olors, amb els equipaments complementaris. 

El pressupost de licitació del contracte és de 177.458 euros, mentre que el termini d’execució varia segons els treballs que s’hauran de realitzar: 5 mesos per la redacció de projectes tècnics, i una estimació de 18 mesos per la direcció d’obres.

La finalització prevista de les tres actuacions és, el 2019, el condicionament del passeig, i el 2020, el Jardí agrari i el Parc de les Olors

L’estat de conservació del passeig és deficient, ja que no disposa d’un sistema de drenatge de l’aigua adequat, cosa que fa que en els episodis de pluja es produeixin escorrenties que provoquen esvorancs.

La il·luminació no és contínua ni suficient en tot el seu recorregut. Hi ha elements històrics com bancs, fonts, tanques, amb cert valor que caldria recuperar. Al llarg del temps s’hi han realitzat intervencions municipals puntuals i disperses però sense una visió i un objectiu de funcionament de conjunt.

El projecte d’urbanització té com a objectiu el condicionament i adequació del passeig com a pas previ per acollir altres actuacions que en permetin un major aprofitament i gaudi per a la població, així com facilitar-ne el manteniment futur.

La millora es planteja amb una intervenció global des d’una visió de conjunt de tots els elements, per la qual cosa es preveu: Fixació del ferm amb una intervenció de caràcter natural i no amb una pavimentació contínua de caràcter urbà; drenatge de l’aigua de pluja; millora de la seguretat amb enllumenat al llarg del passeig; recuperació d’elements històrics de valor (fonts, bancs, tanques); recuperació puntual de l’arbrat.

Dues zones verdes noves

El Jardí Agrari s’ha projectat al nord de la cruïlla del passeig de la Boca de la Mina i el carrer Saragossa. Tindrà una superfície de 9.893 metres quadrats i està qualificat de zona verda pública.

El Parc de les Olors estarà situat al sud de la cruïlla del passeig i el carrer Saragossa, amb una superfície de 8.620 metres quadrats. En aquest cas, el fil conductor seran les olors, amb varietats d’espècies adaptades a l’entorn i amb diferents períodes de floració al llarg de l’any.

El projecte global de reforma i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina està pressupostat en 3,1 milions d’euros, que finançaran a parts iguals l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya a través dels fons FEDER, amb actuacions que es desplegaran fins al 2020.

Comentarios
Multimedia Diari