La retallada d'ajuts fa perdre 130.000 euros als pagesos del Priorat

Concentració d'Unió de Pagesos contra la reducció de les subvencions agroambientals de producció integrada, agricultura ecològica i apicultura i les indemnitzacions compensatòries

19 mayo 2017 17:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Unió de Pagesos ha organitzat aquest divendres una concentració a Falset contra les retallades als ajuts agroambientals de producció integrada, agricultura ecològica i apicultura, a més de la reducció als d’indemnitzacions compensatòries, que poden suposar una pèrdua total de 129.775 euros a la comarca del Priorat. El sindicat també denuncia la reducció de l’ajuda d’estat a la fruita seca i demana que no es retallin els ajuts a la modernització o a la incorporació de joves que afecten les explotacions agràries prioritàries.

Després de la concentració, Unió de Pagesos ha lliurat als responsables de l’Oficina Comarcal del Priorat del Departament d’Agricultura un document amb les demandes del sindicat per tal que l’administració rectifiqui la decisió de dur a terme aquestes retallades, així com les greus conseqüències que comportaran. Aquesta situació es produeix com a conseqüència de les decisions de la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura i de la retallada del 20% en els imports d’ajuts agroambientals en producció integrada, agricultura ecològica i apicultura.

Les retallades impliquen que les 37 explotacions beneficiàries de l’ajut del 2015 de producció integrada del Priorat deixaran de percebre 9.803 euros, la meitat dels quals haurien provingut dels fons comunitaris i estatals. Pel que fa a l’agricultura ecològica, la pèrdua és de 6.019 euros per a 14 explotacions. La reducció dels ajuts agroambientals en apicultura afecten una explotació amb pèrdues de 357 euros.

Pel que fa a la retallada del 48% de l’ajut d’indemnització compensatòria (IC) del 2014, al Priorat suposa una pèrdua total de 76.015 euros per a 186 beneficiaris. Aquesta situació encara s’agreuja més per la sorprenent retallada de l’ajut de les IC del 2015 anunciada per la Direcció General de Desenvolupament Rural, que suposaria pèrdues de 37.580 euros per a 186 beneficiaris.

Els productors de fruita seca (avellana, ametlla i garrofa) també han patit una davallada molt important de les ajudes directes amb la darrera reforma de la Política Agrària Comuna (PAC).

Comentarios
Multimedia Diari