La reusenca Lena Paüls guanya el I Lletres al Comerç

Fins a cinc representants tarragonins van ser finalistes d’aquest certamen barceloní

07 diciembre 2018 18:23 | Actualizado a 07 diciembre 2018 18:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La reusenca Lena Paüls ha guanyat la 1a edició del concurs literari Lletres al Comerç 2018 amb un relat que se situa al Mercat Dominical de Sant Antoni de Barcelona.

D’aquesta manera, la seva narració de la reusenca sota el títol Tirant de paper dona títol al llibre que Fundació Barcelona Comerç edita amb la narració guanyadora i els 14 relats finalistes i que serà distribuït per totes les llibreries de Catalunya.

Es dóna el cas que cinc dels catorze finalistes d’aquest concurs literari son de les comarques tarragonines: Miquel Reverté i Pau Arbó, ambdós de Sant Carles de la Ràpita, Moisés Peñalver, de Tarragona, i Aleix Cort i Mercè Bes, naturals de Reus.

El concurs pretenia buscar nous valors de la narrativa i afavorir la lectura entre el sector dels comerciants donant cos literari a un conjunt de narracions que tenen lloc als establiments barcelonins l’any en què fa 111 de la publicació de L’auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol. 
No existeixen narracions, contes o novel·les que tinguin el món del comerç com a protagonista.

D’aquí la posada en marxa d’aquest concurs de relat breu que reivindica el comerç com a espai literari. Fundació Barcelona Comerç té la voluntat de repetir cada any aquesta celebració i l’edició corresponent als nous relats.

A la convocatòria d’enguany van presentar-se 99 escriptors, 77 dels quals van enviar relat. La participació dels establiments comercials, escenari de la nova ficció va ser de 137 repartits per tots els eixos comercials de Barcelona. Les 14 narracions finalistes i la guanyadora representen el Raval, Creu Coberta, Sants, Sagrada Familia, Horta, Maragall, Les Corts, Poblesec-Paral·lel, El Clot i Sant Martí, deu dels 23 eixos comercials.

Altres reconeixements
Lena Paüls és filòloga i escriptora reusenca que actualment resideix a Barcelona. Llicenciada en Filologia catalana per la UB, ha publicat narrativa, poesia i assaig, tant en suport tradicional com en digital i n’ha rebut uns quants premis, entre els quals la Viola d’Or i Argent dels Jocs Florals de Barcelona i la distinció The White Ravens de Munic. 

Comentarios
Multimedia Diari