La transformació del raval de Santa Anna de Reus s'iniciarà després de Setmana Santa

A punt d'ultimar-se el projecte executiu de la primera fase, en el tram de raval més pròxim a la plaça de Prim

16 diciembre 2020 19:21 | Actualizado a 16 diciembre 2020 19:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La transformació del Raval de Santa Anna de Reus en zona de vianants s'iniciarà després de Setmana Santa. L'Ajuntament està a punt d'enllestir el projecte executiu de la primera fase del projecte, ja pressupostada al pla d'inversions per a l'exercici 2021. Un cop tancat el projecte, es licitaran les obres de construcció d'un primer tram de raval, més pròxim a la plaça de Prim, amb un cost de 210.000 euros. Les obres s'iniciaran just després de la Setmana Santa de l'any vinent, amb una durada prevista d'uns 4 mesos. En paral·lel a les obres, el consistori encarregarà i redactarà el projecte executiu de la segona fase, la qual inclou el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya. La previsió és executar la segona fase el 2022.

"El raval de Santa Anna es convertirà en una plaça allargada que transformarà els llocs de pas en llocs d'estada i relació de ciutadania, i els vehicles cediran tot el protagonisme als ciutadans", ha explicat l'alcalde Carles Pellicer, aquest dimecres al migdia. Segons ha destacat Pellicer, també es millorarà la il·luminació per augmentar el confort i seguretat d'aquest espai cèntric de la ciutat. Aquest primer tram
marcarà el disseny de tot el raval.

El projecte manté les voreres i vorades actuals, si bé hi haurà un paviment d'asfalt de pedra de color rosat per on circularan, ocasionalment, vehicles. El projecte manté la idea d'un lector de matrícules per regular la circulació de cotxes. El nou mobiliari urbà de fusta es presenta com un dels nous atractius del futur raval, de fàcil instal·lació i manteniment, a fi de crear nous espais d'estada en aquesta "illa de vianants de plataforma única".

El projecte es presentarà a veïns i comerciants de la zona i al conjunt de la ciutadania.

Comentarios
Multimedia Diari