L'Agència de Residus finançarà millores a la planta de Botarell i al dipòsit de l'Espluga

El Consell de Direcció de l'Agència de Residus de Catalunya aprova destinar 600.000 a la millora de la planta de matèria orgànica del municipi del Baix Camp; i 560.000 a l'abocador de la Conca de Barberà

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat destinar una quantitat total de 600.000 euros a subvencionar el Consorci de Gestió de Residus del Baix Camp. Amb aquesta inversió, la previsió de l’organisme de la Generalitat és treballar perquè es millori la planta de tractament biològic de la matèria orgànica ubicada a Botarell. Les obres consistiran en la construcció d’unes trinxeres de maduració.

L’òrgan de govern de l’Agència de Residus, a més, també ha acordat concedir una subvenció al Consell Comarcal de la Conca de Barberà per finalitzar, en aquest cas, la segona fase de l’ampliació del dipòsit controlat de la comarca, situat al municipi de l’Espluga de Francolí. Ho fa per un import de 559.154 euros. El vas del dipòsit, de 59.600 metres cúbics de capacitat, es va posar en funcionament el mes de desembre de l’any 2003. En un principi, la capacitat de l’abocador estava calculada per a una vida de cinc anys i sis mesos. En haver disminuït la generació de la fracció resta a les llars –la que no es recull de forma selectiva– i haver-se implementat tota la recollida selectiva, la instal·lació va allargar el servei fins a l’any 2012, quan va entrar en funcionament la primera fase de l'ampliació actual, que preveu una vida útil de cinc anys més.

Fons procedents del cànon municipal

Totes dues actuacions, tant la de Botarell com la de l’Espluga, es finançaran a través de fons que procediran del cànon de residus municipals, segons ha informat aquest dimecres la Generalitat en un comunicat. Per la mateixa via també rebran subvencions nou intervencions més en altres punts de Catalunya, en aquest cas per un import total de 2,5 milions d’euros. Aquesta partida, doncs, es destinarà a la millora de les plantes de tractament biològic de municipis com Boadella (Alt Empordà), Granollers (Vallès Oriental), Manresa (Bages), Santa Coloma de Farners (Selva), Tàrrega (Urgell), Tremp (Pallars Jussà), i Sort (Pallars Sobirà). D’altra banda, també es destinarà al centre de tractament de residus municipals de Clariana de Cardener (Solsonès); així com a la construcció d’una deixalleria a Gandesa (Terra Alta).

 

Comentarios
Multimedia Diari