L'amor sota control

Després d'organitzar el seu casament, Albà i la seva parella decideixen emprendre un negoci basat en l'arranjament d'enllaços

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Blocs digitals de casaments, programes de televisió, empreses de decoració, una gran oferta de restaurants, fires especialitzades... Hi ha una gran indústria que envolta l’esdeveniment dels enllaços de parella. Aquest camp va cridar l’atenció a la informàtica Laura Albà, qui es va reinventar fent quelcom «més artístic, més personalitzat i on puc parlar amb gent de tot tipus». Va decidir llavors arranjar casaments. Fa cosa de poc temps, Albà encara treballava davant una pantalla, una rutina que no tenia res a veure amb el que més tard «he acabat fent, i em sento realitzada». Com tot, té una explicació i uns orígens. «Tot va començar arran el nostre propi casament, gairebé tots els inicis d’un wedding planner comencen així. Comences a organitzar el teu gran dia, i veus que t’entusiasma molt. En el nostre cas, volíem fer quelcom diferent i gens típic. Per casualitat vam trobar una caseta a la muntanya, en la qual vam voler casar-nos», detalla la planificadora. Per tant, primer la van comprar, van posposar el casament, i temps després s’hi van casar. «Sembla una bogeria, però era el nostre repte. Des de preparar-ho tot enmig de la muntanya, fins a trobar un càtering que pugés fins allà», recorda emocionada Laura Albà. A partir d’aquí, tant ella com la seva parella, van plantejar-se adquirir una formació específica per tal d’encarregar-se de l’organització de casaments. «Fa un temps el concepte wedding planner es desconeixia, però ara ha fet una mena d’esclat i tothom ho pot ser. Per això, pretenem focalitzar el nostre segell i diferència en la personalització d’aquests dies tan especials», continua. I com ho fan? Tematitzant els casaments, ja sigui ambientant-los amb un estil vuitanter, zombi o afegint pinzellades més vintage o rústiques. «Donem molta importància a la decoració i la posada en escena, que és el que veritablement diferencia un enllaç», descriu contenta.

El nínxol de mercat

El primer que va fer Albà en el moment de crear l’empresa va ser buscar el seu nínxol de mercat. «Quin tipus de parelles busquem? , ens vam començar a preguntar, i vam establir que el nostre públic seria aquell que es pot permetre un casament normal, però sense ser totalment low-cost, si no no es podrien permetre grans coses», reconeix l’emprenedora. I és que el que permeten aquests tipus de planificadors tan específics és que «es gaudeixi del procés anterior a l’enllaç», perquè ells poden buscar el fotògraf, el restaurant, el transport i fer la decoració, que «és on ens sentim més a gust. Gaudeixes amb els nuvis triant i, alhora els avises de quant ascendeix tot, que també s’ha d’anar a l’aguait».

Treballen amb molta previsió i farà un any que preparen bodes a mida. «Hem generat molts contactes. Al principi aprens sobre la marxa i amb casaments de gent propera. El boca-orella fa la resta, clar. Vas polint coses, i bé, el que més m’agrada és veure el resultat final. Vius el procés i m’emociona veure la núvia caminant cap a l’altar», afirma Albà.

Comentarios
Multimedia Diari