Les biblioteques de Reus apropen la lectura a la gent gran

Les institucions municipals reusenques elaboren un material 
per fer-los exercitar la memòria aquests dies a partir de la lectura

25 abril 2020 07:50 | Actualizado a 26 abril 2020 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les Biblioteques Municipals de Reus han elaborat un material que forma part de la programació Reus @casa i que es penjarà a les xarxes els divendres alterns. L’objectiu principal d’aquesta mesura és arribar a les persones grans i fer-los exercitar la memòria a partir de la lectura.

Fem memòria a viva veu és el títol d’aquests programes de 6 minuts de durada amb els quals es fa una petita lectura que acompanyada d’imatges, es relaciona amb esdeveniments que van passar a la ciutat fa alguns anys. La lectura s’interromp breument per a llançar preguntes i evocar records i acaba amb una pregunta final que anima a la participació a partir del correu electrònic.

Aquesta iniciativa és la versió digital de les activitats que des del febrer de l’any passat realitzen les Biblioteques Municipals amb el projecte ‘Biblioteca sobre rodes’ durant la seva visita mensual a l’hospital de Sant Joan, concretament a la unitat de malalties neurodegeneratives, i que s’havien començat a fer enguany també al Centre d’Alzheimer de Reus. Vol ser una eina per a dinamitzar les persones grans que han quedat confinades soles i que rebran la proposta a través de l’àrea de Salut i de Gent Gran de l’Ajuntament

Les persones grans que viuen soles s’han convertit en un dels col·lectius més vulnerables de la crisi del coronavirus, ja que a més del risc que els suposa contreure la malaltia, han de romandre aïllades i sense rebre més visites que les imprescindibles, la qual cosa contribueix a la seva solitud.

Comentarios
Multimedia Diari