Les Ganxetes ja tenen el seu punt de llibre de Sant Jordi

L’associació de dones n’elabora des de 2009 i el d’enguany el presentarà aquest dimecres 20 d’abril al Centre d’Amics de Reus (17 h.)

16 abril 2022 18:10 | Actualizado a 17 abril 2022 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Dones Ganxetes ja té preparat el seu punt de llibre de Sant Jordi d’enguany i el presentarà formalment al Centre d’Amics de Reus (CAR) dimecres vinent, dia 20 d’abril, a les 17 hores. «Donarem a conèixer el nostre nou punt de llibre de Sant Jordi 2022, en el marc de la presentació d’un volum de Gisela Alcón», va anunciar, recentment, la presidenta de l’associació, Glòria M. Arnavat.

Dijous passat, aprofitant que s’havien de reunir diverses per menjar la mona, van portar diversos punts de llibre, d’anys anteriors, al CAR. «Fem punts de llibre des de 2009 i se n’acostuma a encarregar de tot plegat la presidenta. Hi va haver un parell d’anys que, per la Diada, a banda dels punts, vam crear dos llibres de receptes de cuina de forma consecutiva. El més bonic de tot plegat, va ser que totes vam aportar coneixement, receptes de plats que fèiem a casa nostra. Totes vam sumar», van fer saber l’Alba Lleberia i la Josefina Casas, abans de muntar els preparatius de la celebració de la Pasqua a l’entitat.

Aporten que el punt de llibre és una iniciativa que s’ha donat a conèixer, al llarg dels anys, entre els seus familiars i les seves amistats. «Fins i tot, aquests esperen amb curiositat quina serà la il·lustració o motiu gràfic que lluirà el punt enguany», manifesten. El boca-orella, diuen, els ha donat «bons resultats i acabem repartint les reproduccions, d’una tirada aproximada d’entre 40 i 50, a coneguts i parents», declaren. És un detall «molt encertat» per un dia com el de Sant Jordi i que «serveix per donar-nos visibilitat com a entitat», afegeixen.

Descriuen com eren, també, els primers punts de llibre elaborats a l’associació. Al principi, mostraven fotografies de llocs emblemàtics de la capital del Baix Camp i «quan vam fer 10 anys es va dur a terme un de molt especial, amb el logotip de les Ganxetes una mica més gran», assenyalen.

La normalitat relativa

La Ganxetes són d’allò més actives i arran de la flexibilització de les restriccions per la pandèmia, han pogut tornar a una «normalitat relativa». Celebren totes les festes que poden i esmenten que, també, han fet alguna «activitat relacionada amb la interpretació, organitzen xerrades sobre salut, excursions a diferents localitats i actes de caire cultural», enumeren.

Tot plegat, ho acostumen a dur a terme setmanalment, en els seus Dimecres Culturals. «Tot i l’aturada pel confinament, mai hem pausat la comunicació entre nosaltres. Si no ens vèiem en persona, miràvem de ser a l’altre costat del telèfon i, si ens en sortíem amb les tecnologies, fèiem servir Google Meet», diuen a tall de recordatori.

L’Associació de Dones Ganxetes té una trajectòria de 14 anys a Reus i organitza una oferta d’oci per a dones grans, útil per fer-se costat les unes a les altres i per passar una estona agradable. Com ha dit en entrevistes anteriors Arnavat, «moltes viuen soles i és important ser per a elles, animar-les i aconseguir que surtin de casa i que participin en activitats».

Comentarios
Multimedia Diari