L'oferta de vols de Ryanair per Reus causa una 'profunda decepció' a la Cambra de Comerç

Segons l'Estudi de Conjuntura de les Cambres, el pes de Reus i Girona als aeroports catalans ha passat del 20% el 2009 al 8% el 2014

19 mayo 2017 23:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Cambra de Comerç de Reus ha expressat una "profunda decepció" per l'oferta de vols de Ryanair per a l'aeroport del Baix Camp a l'estiu, que "evidencia" l'aposta de la companyia pel Prat en perjudici de Reus i Girona. El president de l'entitat reusenca, Isaac Sanromà, ha denunciat la "manca de previsió" de l'Administració que ha obert "de bat a bat" les portes de l'aeroport de Barcelona a la 'low-cost'. Fa cinc anys la Cambra ja advertia dels efectes colaterals d'aquella mesura per als interessos del teixit empresarial de la zona. Per això consideren "incomprensible" que "lluny d'aplicar mesures correctores", s'hagi "acabat incentivant el Prat" com a centre a d'operacions de Ryanair.

El president de la Cambra ha titllat de "pervers" que Ryanair presenti "com un autèntic rècord" per al país la suma de les destinacions i passatgers als tres aeroports on opera quan, "paradoxalment", a Reus i a Girona es perden vols i viatgers. "Sembla que ens vulguin prendre el pèl", ha etzibat Sanromà.

En aquest sentit ha fet èmfasi en una dada de l'Estudi de Conjuntura de les Cambres -presentat avui mateix a Valls- segons la qual el pes dels aeroports de Reus i Girona en el conjunt de moviments de passatgers als aeroports catalans ha passat del 20% l'any 2009 a un 8% el 2014. "I queda clar que amb les previsions de Ryanair, el 2015 serà molt pitjor", ha augurat.

Per això, el president de la cambra reusenca ha reclamat que es posin mesures per "aturar" una "sagnia" que "posa en perill" el paper de l'aeroport com a dinamitzador del territori. Sanromà recorda que la instal·lació havia de servir per generar "noves oportunitats" al Camp de Tarragona, però lamenta que la manca de vols regulars "competitius" pot perjudicar "seriosament" aquest objectiu.

Sanromà ha lamentat que l'Administració hagi "torpedinat" l'equilibri territorial que s'havia guanyat apostant pel baix cost a les instal·lacions aeroportuàries de Reus. Ryanair ha anunciat aquest dimarts que suprimeix dues connexions a Girona i quatre a Reus de cara a la temporada d'estiu.

Comentarios
Multimedia Diari