Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Mor la històrica sindicalista Teresa Feliu als 76 anys

L’exjutgessa de pau de la Selva havia estat vinculada al món sindical des dels anys 70

| Actualizado a 21 julio 2022 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Maria Teresa Feliu (la Selva del Camp, 1946) ha mort als 76 anys. Històrica sindicalista, i exjutgessa de pau de la Selva, va rebre, al 2010, la Medalla Francesc Macià per part de la Generalitat, per la seva tasca en la defensa dels drets dels treballadors. Al 1973 va ser detinguda, juntament amb altres companys, sent alliberats vuit dies més tard, després de pagar una fiança de 25.000 pessetes.

A principis dels anys 70, va entrar a formar part del Sindicat Vertical i del Jurat de l’empresa on treballava, MAI, com a presidenta comarcal del metall a Valls. En paral·lel, treballava en diferents organitzacions, l’oficial i la clandestina, amb l’objectiu d’enderrocar el Sindicat Vertical i forçar l’aparició d’organitzacions sindicals lliures i democràtiques.

Aquesta ‘doble’ feina acaba en una assemblea provincial al Camp de Mart, de Tarragona, sobre el món laboral, en què s’impulsa als treballadors a reivindicar eleccions per escollir comitès d’empresa a cada centre de treball. Ja en democràcia, i treballant a MAI, va ser escollida delegada sindical: primer a la USO i després a Comissions Obreres.

Comentarios
Multimedia Diari