Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Mor mossèn Pere Dalmau, exrector de les parròquies de Sant Joan i de l’Assumpció de Reus

Nascut a Vinyols i els Arcs, des del passat mes de setembre era rector de la parròquia de Sant Martí d’Altafulla

08 abril 2024 19:22 | Actualizado a 08 abril 2024 19:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mossèn Pere Dalmau (Vinyols i els Arcs, 1948) ha mort aquest diumenge, 7 d’abril, als 76 anys, segons ha anunciat aquest dilluns l’Arquebisbat de Tarragona. Va ser rector de les parròquies de Sant Joan i de l’Assumpció de Reus fins a començaments del passat mes de setembre, quan va prendre possessió com a rector de la parròquia de Sant Martí d’Altafulla. La missa exequial ha tingut lloc avui mateix, a les 17 h, a la parròquia de Santa Caterina de Vinyols i els Arcs, el seu municipi natal.

Nascut l’any 1948, va rebre l’orde del diaconat a la parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona el 29 de maig de 1975. El juliol del mateix any era ordenat prevere a la Parròquia de Sant Esteve de Vila-seca, on va quedar com a col·laborador fins l’any 1982.

Mn. Dalmau va ser rector de les parròquies de Sant Ramon de Penyafort de Masllorenç i de Santa Maria de Salomó, i encarregat de les esglésies de Sant Miquel de Can Ferrer de la Cogullada i de Sant Bartomeu Apòstol de Masarbonès des de l’any 1985 fins l’any 1991. A partir de 1987 se li afegiria, també, la Parròquia de Santa Magdalena de Bonastre.

L’any 1991 va passar a ser el rector de la Parròquia de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí, a la qual se li va afegir la de Santa Maria de Senan, l’any 1994, i la de Sant Salvador de Vimbodí, l’any 1997, aquí com a administrador parroquial.

A partir de 1999 va esdevenir rector de la Parròquia de Sant Feliu de Constantí, on hi va estar fins l’any 2010. A més, entre 2002 i 2006 va ser, també, rector de la Parròquia de Sant Martí de Vilallonga del Camp.

Finalment, l’any 2010 va ser nomenat rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus. El 2021 se li va afegir la Parròquia de l’Assumpció de la mateixa ciutat. Mn. Dalmau va atendre aquestes parròquies fins a començaments de setembre de l’any 2023, en què va prendre possessió com a rector de la Parròquia de Sant Martí d’Altafulla.

Comentarios
Multimedia Diari