Nit de misteris al Campanar de Reus

Per segon any consecutiu, el campanar s'omplirà de vida la nit de Tots Sants per recordar els qui ja no hi són. Una visita teatralitzada de Còdol Educació permetrà conèixer el tradicional toc de Difunts que es va recuperar l'any passat, descobrir el campanar i fer-hi la castanyada

19 mayo 2017 17:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A la llum de les espelmes, un misteriós campaner sortit de la nit dels temps, acompanyarà durant la nit de Tots Sants els visitants que vulguin descobrir el campanar de Reus, els seus misteris i històries emotives. Quan seran dalt, vora de la Petra Clàudia, la campana més gran, els oferirà una tradicional castanyada amb panellets i vi dolç.

CÒDOL Educació organitza per segon any consecutiu aquestes visites teatralitzades al Campanar, que permetran donar a conèixer el tradicional toc de difunts, el patrimoni campaner i la història de la ciutat reusenca. Després de la bona acollida que va tenir la iniciativa l’any passat, enguany s’han ampliat les sessions, que tindran lloc el dissabte 29 d’octubre i el dimarts 1 de novembre –nit de Tots Sants– a les 18.00h, 19.15h i 20.30h. Ja estan obertes les inscripcions online a través del web www.codoleducacio.com.

Aquesta activitat és fruit de la investigació sobre el món de les campanes al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que està realitzant CÒDOL Educació per encàrrec de la Diputació de Tarragona. L’estudi ha permès documentar els diferents tocs de Difunts, que a Reus eren especialment rics: distingien edat, sexe, estatus social i lloc de residència del finat i fer reviure la tradició de tocar la nit de Tots Sants, estesa arreu de les comarques tarragonines. La visita s’emmarca en les activitats pròpies de CÒDOL Educació amb l’objectiu d’acostar el patrimoni al públic en general a través d’experiències didàctiques i culturals.

El batec de les campanes, amb el toc que es va recuperar l’any passat, convida a recordar tots els difunts. L’antic toc de Pa i Nous, nom popular amb què es coneixia la tonada que anunciava la mort d’una persona molt pobra, vibrava amb emoció i força creant una atmosfera màgica en la nit reusenca.

Per tal de poder dur a terme aquesta iniciativa, CÒDOL Educació compta amb la col·laboració de Vermuts Miró, Confiteria Padreny, El Barato, Espai Prioral i el suport de la Prioral de Sant Pere, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari