Prades exposa un pessebre de dimensions reals

 Isaac Sosa, veí d’aquesta localitat, l’ha regalat als veïns. L’escena mostra el Naixement: Sant Josep, la Verge Maria i el nen Jesús, aixoplugats a l’estable

05 enero 2019 18:53 | Actualizado a 26 febrero 2019 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Isaac Sosa té 28 anys, és de Prades i aquest any ha regalat al poble, un pessebre amb figures fetes a mida real. L’escena conté les tres figures principals del Naixement: Sant Josep, la Verge Maria i el nen Jesús i han estat dissenyades pel mateix Sosa, que ha treballat en el seu disseny durant temps. 

Els materials que aquest pradenc ha fet servir per construir les figures del pessebre gegant són una combinació de paper pedra, de fang i de guix. El pessebre de dimensions reals es completa amb un estable fet amb canyís, una tela de color arena, dos arcs d’alumini i flors de plàstic, que aporten més color a l’escena. A més, Sosa també ha confeccionat ell mateix els vestits que llueixen les figures: tant el clavell com el vestuari. 

L’escena del pessebre està exposada a la plaça Major de la Vila Vermella, concretament a la porxada que hi ha entre el campanar i l’Ajuntament. I, tant els pradencs com els visitants que passin les vacances de Nadal o els caps de setmana a Prades, podran veure’l fins al dia 20 de gener, quan Sosa el desmuntarà i el guardarà fins a l’any que ve.

Sosa és un apassionat de les tradicions nadalenques i també desborda generositat. Aquest és el primer pessebre de dimensions reals que s’exposa en aquesta localitat del Baix Camp, però el pradenc també participa en altres activitats relatives a la tradició nadalenca.

El pessebre de l’església

D’aquesta manera, fa quatre anys que Sosa és l’encarregat de muntar el pessebre de l’església de Santa Maria la Major de Prades, prenent el relleu generacional als veïns del poble, que han anat envellint o que ja no es veuen en força de seguir fent. El pessebre que s’exposa dins el recinte espiritual, fa gairebé set metres quadrats i una de les característiques destacades és que s’hi representen els llocs emblemàtics del municipi: la plaça Major, la Roca Foradada o l’ermita de l’Abellera. Els visitants poden fer donatius de reconeixement a l’obra, que es destinen a millorar elements de l’església. Enguany, els diners recaptats serviran per arreglar els vitralls de l’altar major.

L’any passat, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va visitar el pessebre i, en un mateix acte, també es va fer un homenatge als veïns del poble que anys enrere havien mantingut viu l’esperit nadalenc a Prades fent el pessebre a l’església de Santa Maria la Major.

Comentarios
Multimedia Diari