Reus captura uns 10.000 coloms a l'any

L'Ajuntament instal·la aparells sonors dissuasius a la zona dels passeigs

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Cada any a Reus es capturen uns 10.000 ocells, la majoria coloms, amb diversos mecanismes de control que s'apliquen per controlar-ne la població. D'aquest volum de captures, uns 6.700 es fan en gàbies i prop de 3.400 a través de xarxes. Els ocells capturats són principalment coloms, tot i que hi ha altres animals que han proliferat a Reus com tórtores, pardals, estornells i cotorres, segons informen fonts municipals. Aquesta mateixa setmana l'Ajuntament ha posat en marxa un nou sistema de control de coloms amb aparells dissuasius a la zona dels passeigs, que s'afegeix a d'altres que ja funcionen fa temps i que va ampliar l'any passat per atacar un problema que genera nombroses queixes ciutadanes.

Els aparells s'activen per la tarda i emeten sons aguts per espantar els ocells quan tornen als arbres. L'Ajuntament té vigent un contacte per al servei de control de coloms a la ciutat, amb un pressupost de 54.450 euros anuals. El contracte es va ampliar el 2013 en un 43,29% -16.450 euros anuals- respecte al pressupost del contracte que hi havia fins llavors.

Els nous aparells sonors se sumen a altres sistemes de control d'ocells que té en marxa l'Ajuntament, com són xarxes als sortidors d'aigua que funcionen com a abeuradors, captures manuals d'animals amb xarxades, tancament de cases velles o abandonades, protecció de façanes i gàbies -fixes, mòbils i colomars de fusta.

Sanció

L'ordenança municipal de tinença d'animals regula l'alimentació d'ocells i la tipifica com una falta lleu, amb sancions que poden oscil·lar entre els 100 i els 750 euros. Així mateix, l'Ajuntament té potestat per requerir als propietaris d'immobles que presentin un risc per a la salut pública que prenguin mesures de protecció i, si no ho fan, pot imposar multes coercitives. La sanció pot ser de 300 euros.

Comentarios
Multimedia Diari