Reus descobreix el quadre d'Ernest Benach a la galeria de fills il·lustres

És obra del retratista Xavier Serra. Benach va començar com a regidor a l'Ajuntament reusenc i del 2003 al 2010 va ser president del Parlament de Catalunya

18 diciembre 2019 08:59 | Actualizado a 26 marzo 2020 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ja forma part de la galeria de fills il·lustres del palau municipal reusenc. Va ser ahir a la tarda que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va presidir l’acte de descoberta del nou quadre.

L'Ajuntament de Reus va aprovar concedir el titol de fill il·lustre a Benach en la sessió plenària del 27 d'abril de 2007 en reconeixement a la seva trajectòria política, que inicià com a regidor de l’Ajuntament de Reus amb responsabilitats en diferents àrees municipals,. Potsriorment, va seguir com a diputat al Parlament de Catalunya, arribant a ocupar la presidència de la cambra en dues legislatures consecutives, i projectant, d’aquesta manera, la seva condició de ciutadà de Reus. Amb el títol de fill il·lustre, també es va concedir en reconeixement al seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat.

Ara, a més, ja forma part de la galeria, amb un quadre, obra de Xavier Serra, reconegut actualment com un dels millors retratistes de Catalunya.

A l'Ajuntament, des de 1987

L'etapa de Benach a l’Ajuntament de Reus va començar el 1987. Va ser el cap de llista d’ERC a les eleccions municipals dels anys 1987, 1991, 1995 i 1999. Va ser regidor fins al 2001 i va ocupar la primera tinència d’alcaldia i les regidories de Cultura, Esports, Joventut, Promoció Econòmica, Política Lingüística, Cooperació i Societat de la Informació. En l’àmbit cultural, va posar els fonaments de l’Institut Municipal d’Acció Cultural i va impulsar-lo, i va presidir el Patronat de Museus i el Centre de Normalització Lingüística. En el vessant sanitari, va presidir el Consell d’Administració de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Gestió Comarcal Hospitalària i Fundació Privada contra el Càncer, entre altres. També va ser vicepresident del Gr up d’Assistència Sanitària i Social (Sagessa). En l’espai econòmic, va presidir Reus Desenvolupament Econòmic i va ser membre del Consell General i del Comitè Executiu de la Fira de Reus.

El 1992 va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya. Durant la cinquena i la sisena legislatures va ser secretari segon de la Mesa del Parlament i va presidir la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Va ser escollit president del Parlament de Catalunya durant dues legislatures consecutives: 2003-2006 i 2006-2010.

Comentarios
Multimedia Diari