Riudoms presenta una nova diada castellera

Vella de Valls, Jove de Tarragona i Xiquets de Reus actuaran a la plaça de l’Om el diumenge 28 d'abril

| Actualizado a 23 abril 2019 21:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, i la regidora de Cultura, Maria Cros, han presentat la Diada Castellera de Sant Jordi acompanyats pels caps de colla de les colles que hi actuaran.

Són tres de les més importants del Camp de Tarragona: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Xiquets de Reus. L’actuació castellera se celebrarà el proper diumenge 28 d’abril a la plaça de l’Om de Riudoms, davant de la Casa de la Vila, a partir de les 12 del migdia.

L’actuació del dia 28 consistirà en la construcció de 3 castells i un pilar per part de cada colla, i comptarà amb la locució per part d’un expert comentarista casteller.

La diada, organitzada per la regidoria de Cultura, vol «potenciar la cultura popular i tradicions del país a través d’una de les seves manifestacions més genuïnes: els castells», i al mateix temps, ha explicat Maria Cros, és «una activitat vinculada la diada de Sant Jordi que se suma a la programació habitual de la setmana de Sant Jordi a Riudoms» i que fa créixer aquesta celebració al poble.

Per la seva part, l’alcalde Sergi Pedret ha refermat la seva voluntat que aquesta cita sigui «una cita fixa en el calendari casteller». D’altra banda, es tracta d’una cita castellera de pretemporada que ha rebut una molt bona acollida per part de les tres colles convidades pel consistori. El fet que es tracti d’una plaça nova, dins del territori històric original del fet casteller, i en una data matinera, i amb una dinàmica tradicional, la converteix en una cita molta tractiva per a les colles castelleres de Valls, Tarragona i Reus.

Els representants de les colles han coincidit en senyalar el seu vessant «pràctic» ja que el desplaçament és curt i permet la conciliació amb altres activitats dels castellers i les seves famílies; la seva «puresa», atès que es tracta d’una actuació desproveïda de la rivalitat pròpia de cites més tradicionals; i el seu «atractiu», pel fet de poder actuar en companyia d’altres colles, a diferència d’altres places on són convidades a actuar soles.

L’Ajuntament de Riudoms ha explicat l’elecció de les tres colles pel seu excel·lent paper en el passat concurs de Castells de Tarragona, celebrat el mes d’octubre de 2018.

La Cola Vella i la Jove de Tarragona van ser primera i tercera, respectivament, en el concurs de diumenge. I la Colla Xiquets de Reus, una formació acostumada a actuar cada any en el marc de la Fira de l’Avellana de Riudoms, va ser la primera classificada en el concurs de dissabte.

Comentarios
Multimedia Diari