Riudoms reforça la vigilància arran d’una onada de robatoris detectats

Els lladres han entrat a cases unifamiliars quan no hi havia ningú al seu interior

20 diciembre 2019 20:00 | Actualizado a 24 diciembre 2019 11:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una desena de robatoris en l’últim mes a Riudoms ha posat en alerta els veïns del municipi. Tal com destaca l’alcalde, Sergi Pedret, no hi ha hagut cap cas de violència, «però per evitar que es repeteixi la situació, s’ha optat per reforçar la vigilància policial amb l’objectiu de dissuadir els lladres», explica.

Els robatoris s’han perpetrat en habitatges unifamiliars dels afores de Riudoms, sempre de tarda i quan no hi havia ningú a casa. «A dins del nucli antic, només hi ha hagut algun cas molt puntual», detalla el batlle. Sembla a ser que els lladres han robat petits objectes, com joies o diners. «En alguna ocasió, s’havien produït robatoris, però ara hi havia hagut un repunt que, en pocs dies, gairebé van entrar a unes deu cases. No han sigut molts casos i no hi ha hagut violència, però millor actuar de forma preventiva i dissuadir els lladres», afegeix Pedret.

Arrel del malestar generat entre els veïns, l’Ajuntament ha volgut posar el fre, mantenint diverses reunions amb el cos de la Guàrdia Municipal de Riudoms, Mossos d’Esquadra i també amb Agents Rurals, «perquè sovint, els lladres es mouen a través del camins, així que cal també alertar a Agents Rurals perquè vagin en compte», explica Pedret.

D’aquestes reunions mantingudes, s’han extret algunes mesures preventives. Així, des de fa uns dies que s’han reforçat els controls. D’altra banda, l’alcalde de Riudoms detalla que s’ha arribat a un acord amb Mossos d’Esquadra perquè hi hagi més presència en les àrees residencials. A més, hi ha la intenció de repartir entre els comerços fullets informatius sobre consells preventius. També es realitzaran reunions amb veïns i els agents de la Guàrdia Municipal intensificaran els torns.

Nou agents municipals

La Guàrdia Municipal de Riudoms està formada per nou agents, coordinats per la figura del coordinador de la Guàrdia Urbana. Cal recordar que per emergències local cal trucar al 977 85 00 10 o al 609 90 20 90.

Comentarios
Multimedia Diari