Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Sandra Guaita: “És absolutament necessari assolir una major presència de dones en els espais de representació i decisió”

  L’alcaldessa de Reus ha pronunciat la conferència “Reus, amb ulls de dona” al Círcol

  04 marzo 2024 21:44 | Actualizado a 04 marzo 2024 21:49
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha pronunciat aquest dilluns, 4 de març la conferència “Reus, amb ulls de dona” a El Círcol, on ha estat convidada en el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones. “És absolutament necessari assolir una major presència de d ones en els espais de representació i decisió”, ha afirmat l’alcaldessa.

  Guaita ha basat la primera part de la seva conferència en recordar la presència de les dones als governs de l’Ajuntament de Reus; i la segona en la presència de les dones a la ciència. “Calen lideratges, referents. I per trobar-los, perquè siguin un exemple a seguir per a les dones i noies d’avui, en molts casos només cal rescatar-les de l’oblit”, ha afirmat.

  Guaita ha defensat la necessitat “que més dones s’incorporin a la presa de decisions, necessitem trencar definitivament sostres de vidre, i obrir encara més camins a la innovació: perquè ser dona és una manera de ser al món, i per tant de contribuir, des d’aquest lloc, al coneixement. Un coneixement que durant molts segles ha estat construït des de la mirada patriarcal, i que per tant ha encarat els reptes des d’una única posició, amb tots els biaixos i limitacions que això suposa”. I ha afegit: “Ens cal deixar enrere aquests biaixos i abordar els espais de reflexió, treball i especulació des d’un altre lloc, divers, compromès, engrescador. Una manera nova de mirar que pot oferir un enfocament nou a molts temes i trobar noves respostes”.

  “Ens hem d’enorgullir de les fites que hem aconseguit, hem de ser conscients del camí que ens queda per recórrer, i sobretot de la necessitat que hi avancem sense dilacions”, ha afirmat l’alcaldessa.

  $!El Círcol ha sigut l’escenari de la conferència de l’alcaldessa de Reus. Foto: Aj. Reus

  L’alcaldessa ha defensat la urgència d’orientar les decisions a l’eliminació de desigualtats i la generació d’oportunitats des de plantejaments de justícia i equitat: “Hem de forçar tots els mecanismes que tinguem a l’abast perquè la tasca de les dones, les seves contribucions diàries a la dinàmica col·lectiva, tinguin espais de projecció i siguin visibles. Es tracta d’orientar les decisions des de criteris d’igualtat d’oportunitats i d’equitat, amb voluntat de promoure el talent i no perdre recursos valuosos per avançar”.

  I ha continuat: “La paritat és un indicador que la visió col·lectiva que tenim de la realitat està construïda des de la diversitat, des de la suma de perspectives diferents que ens permeten tenir una visió més rica del món on vivim i, per tant, poder atendre i donar resposta als temes que afecten la vida de les persones, totes, sense categories ni distincions”.

  “Malgrat les quotes i les llistes cremallera, que han estat i són encara eines necessàries per capgirar una situació de partida del tot desequilibrada, encara hi ha camí per córrer i moltes altres fites a assolir. No per una qüestió de quotes, sinó perquè per donar respostes efectives i eficaces als reptes que tenim plantejats com a ciutat i com a societat ens cal una perspectiva àmplia i diversa, on totes les veus i totes les mirades són necessàries i imprescindibles”, ha afirmat.

  Comentarios
  Multimedia Diari