Surt a subhasta una Odalisca que Marià Fortuny va pintar l'any 1862

El portal 'Setdart.com' valora el quadre amb un preu que va dels 300.000 als 350.000==euro==. Es pot licitar per l'obra fins al 7 de novembre

19 mayo 2017 17:46 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El portal Setdart.com ha tret a subhasta un quadre que l’il·lustre reusenc Marià Fortuny i Marsal va pintar l’any 1862 a Roma. Es tracta d’una Odalisca per la qual els internautes ja poden licitar i que està valorada en un preu que oscil·la entre els 300.000 i els 350.000 euros. La subhasta acabarà el pròxim dilluns dia 7 de novembre i, en el moment de redactar la informació, el preu està en els 17.000 euros.

El quadre és un oli sobre llenç firmat, datat i localitzat en l’angle inferior dret i que presenta unes mides de 46,5x63cm o de 68x85cm (marc). Ha estat exposat en l’Exposició del nu (Barcelona, desembre de 1933); Fortuny. 1838-1874, Fundació Caixa de Pensions, Madrid i Barcelona, 1989.

A diferència d’aquesta Odalisca, en mans d’un col·leccionista privat, la més famosa d’elles és la que es troba actualment exposada al Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona. Es tracta d’un oli sobre cartó que el pintor va crear el 1981 també a Roma i que va fer arribar, posteriorment, a la Diputació de Barcelona.

Les odalisques (alguna cosa així com les esclaves dels sultans) era una de les temàtiques que Marià Fortuny més va tractar en la seva estada a Roma. En el cas de l’obra que se subhasta en el portal on line, aquesta «mostra una dona nua, carregada de sensualitat sobre un divan [...] Adquireix una postura totalment dinàmica tapant-se un pit amb la seva mà esquerra, mentre porta el seu braç dret al cap», apunta la fitxa que acompanya l’obra. Aquesta també destaca el seu estil «quasi cal·ligràfic» i que, al fons, es poden apreciar motius decoratius característics de l’art islàmic així com un arc i un mirall que reflecteix el rostre nu de la dona.

Segons es destaca en el mateix text, l’obra va ser un regal que Marià Fortuny va fer a Buenaventura de Palau el 1862, així com també apareix referenciada en una carta a Charles Davillier.

Comentarios
Multimedia Diari