Surten a concurs les obres per millorar l'accés al tanatori de Reus

Es durà a terme una intervenció conjunta sobre la Plaça Pau Picasso per accedir a les instal·lacions, així com els treballs de reforma de la façana de l'edifici

19 mayo 2017 17:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, divisió de l’empresa municipal Reus Serveis Municipals, SA, ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona l’anunci de la convocatòria de la licitació pública del conctracte per a la realització de les obres de reforma de la plaça de Pau Picasso d’accés al Tanatori Municipal.

La contractació de les obres de reforma, suposa una intervenció conjunta sobre la Plaça Pau Picasso per accedir al tanatori i les obres de reforma de la façana de l’edifici. El projecte té el doble objectiu de reordenar l’espai per fer-lo més útil i còmode per als usuaris de l’equipament, i fer l’edifici més visible i accessible des de l’avinguda del President Macià. Surt a licitació amb un pressupost de 158.649,23 euros (iva inclòs) i un termini d’execució de quatre mesos. El projecte ha anat a càrrec de l’Ajuntament, mentre que les obres les assumirà l’empresa municipal Reus Serveis Municipals, a través de la seva divisió de Serveis Funeraris.

Actualment, l’accés al tanatori des de la zona nord oest es produeix a través de la plaça Pablo Picasso. Aquesta plaça està configurada d’una forma simètrica i en relació amb l’escultura que apareix en el mig, i no té gaire en compte el flux de circulacions des del centre de la ciutat fins a l’edifici. Per altra banda, el fet que la zona estigui delimitada per unes jardineres altes amb una vegetació abundant, fa que l’edifici quedi pràcticament imperceptible des d’aquesta zona de la ciutat.

El projecte d’obres planteja una sèrie d’intervencions a realitzar per tal de reformar i millorar l’accés i la visibilitat de l’edifici des dels carrers pròxims a la plaça. En la reforma s’ha tingut en compte la importància de l’accés a través del pas de vianants de l’avinguda del President Macià amb el carrer de Cambrils. Des d’aquest punt es té una visió alineada amb el vestíbul del tanatori. Per això és planteja una rampa molt suau (del 3,5%), de 22 metres de llargària i 6,6 metres d’amplària, amb el mateix paviment de llambordins, que porta fins a un petita plaça, com a vestíbul exterior de l’edifici, amb una pendent del 5,5%. Des d’aquesta rampa fins a les jardineres que ens separen de l’avinguda de Bellissens es forma una nova franja verda de 47 metres de llargària i 9,5 metres d’amplària amb gespa o amb heura de fulla petita.

Comentarios
Multimedia Diari