Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Un pas mes per canonitzar Antoni Gaudí

  Una nova entitat pren el relleu de l’associació de caràcter civil que treballava per a la beatificació del creador de la Sagrada Família

  01 diciembre 2023 22:54 | Actualizado a 02 diciembre 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El cardenal Joan Josep Omella ha constituït aquest divendres al vespre l’associació canònica pro canonització d’Antoni Gaudí. El nou ens pren el relleu de l’associació de caràcter civil que treballava per a la beatificació del creador de la Sagrada Família.

  L’argumentari fonamental sobre la causa de beatificació de Gaudí -o ‘positio’- s’ha posat en coneixement del Dicasteri de les Causes dels Sants. Aquest dicasteri tracta, segons el procediment prescrit, tot allò relacionat amb les causes de beatificació i canonització. Dona normes especials i assisteix amb consells i indicacions als bisbes diocesans, als qui competeix la instrucció de la causa.

  L’Església Arxidiocesana de Barcelona subratlla que Antoni Gaudí (Reus, 25 de juny del 1852 – Barcelona, 10 de juny del 1926) ha esdevingut una figura universal de l’arquitectura moderna. Alhora considera que la seva aportació a aquesta disciplina va comportar un trencament dels esquemes establerts.

  «El testimoni de fe que va oferir en vida, ha quedat plasmat en la seva obra més important, la Sagrada Família de Barcelona».

  Comentarios
  Multimedia Diari