Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un recorregut per les façanes de Reus

El col·lectiu Urban Sketchers proposa, a través d’una exposició a Cal Massó, un itinerari per Reus a través de 300 dibuixos que representen tot tipus d’edificis

| Actualizado a 05 noviembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De nord a sud, passant pel centre. El col·lectiu Urban Sketchers de Reus proposa un recorregut per la ciutat des d’una perspectiva molt particular: la de 29 artistes que han plasmat sobre paper façanes i racons de la capital del Baix Camp. La Casa Navàs, l’edifici de la Caixa de Pensions, l’Escola Prat de la Riba, els edificis de la plaça del Mercadal; el Centre Comercial La Fira, Mas Miarnau; o la façana de l’actual Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Aquestes són només algunes de les localitzacions que, fins al 19 de novembre, es poden observar al Centre d’Art Cal Massó, amb l’exposició Façanes.

La mostra, inaugurada aquest dijous a la tarda, sorgeix de la feina feta pel col·lectiu Urban Sketchers de Reus, un grup «lliure», «alternatiu» en el qual un s’hi pot apuntar «sense condicions», explica Teresa Felip, membre d’aquest col·lectiu artístic format per una quarantena de persones. És el tercer cop que exposen, «però en aquesta ocasió ho hem focalitzat en les façanes» que, tal com descriu Felip, «són la pell de la ciutat», part del patrimoni de Reus. Cada un dels 29 participants en aquesta mostra ha escollit una desena de dibuixos i, per tant, en total hi ha 300 obres penjades als plafons de Cal Massó, organitzats per zones de la ciutat. Tot i la llibertat de cada artista d’escollir, sí que s’ha mirat de tenir prou diversitat i, així, garantir un recorregut complet. «Cadascú té el seu propi estil, es fixa amb coses diferents... I és curiós veure com d’un mateix lloc, en surten resultats diversos», expliquen dues membres del col·lectiu mentre repassen alguns dels dibuixos.

L’exposició s’articula en tres espais: el primer a mode de benvinguda, amb plafons sobre què és una façana i també sobre el dibuix, tot acompanyat d’una petita mostra artística; un segon espai central amb les obres relacionades amb les façanes; i un tercer com a homenatge a Josep Maria Mas. Era membre del grup fins que va traspassar l’any passat. «Ens va encomanar de seguida el seu entusiasme per la pintura, el seu gust per les coses ben fetes i les ganes d’aprendre», es recorda en un plafó. A l’interior de la sala: un recull dels seus traços.

Dues sortides setmanals

El col·lectiu Urban Sketchers de Reus es va formar fa set anys «i som una mica anarquistes», riu Teresa Felip. Recorda que s’hi pot apuntar tothom. «No fem classes, i és que s’aprèn del dia a dia. Simplement seus i dibuixes», defineix. El grup realitza dues sortides a la setmana: els dijous i els dissabtes. Felip és qui escull les localitzacions, tot i que, com recorda, hi ha molts condicionants, des de la climatologia a les preferències dels artistes. Un cop a lloc, seuen, observen i dibuixen durant unes dues hores. Mostrar els resultats ja és cosa de cada u.

Comentarios
Multimedia Diari