Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Un youtuber de Reus aconsegueix 3.500 euros per a nens d’Uganda

  El jove reusenc Marc Jardí ha tornat d’Àfrica després d’haver ajudat durant un mes els alumnes d’una escola de Tororo

  29 noviembre 2023 10:38 | Actualizado a 29 noviembre 2023 13:52
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  El youtuber de Reus Marc Jardí ha aconseguit recaptar 3.483 euros per a destinar-los als alumnes d’una escola d’Uganda a qui els ha portat llibretes i diferent material escolar. El primer objectiu de Rumbo a Clase era assolir 3.000 euros, però gràcies a compartir el seu projecte per les xarxes socials i Youtube ha aconseguit superar aquesta meta. El jove va estar durant un mes a Tororo, a l’est del país, tocant a la frontera de Kènia, on va estar col·laborant amb un dels col·legis de la ciutat.

  Jardí va tornar tot just la setmana passada, i remarca un aprenentatge després d’aquesta experiència: «No cal ser milionari per ajudar a la gent». Tot i que al final ha superat el seu primer objectiu, el youtuber reconeix que el primers passos van ser complicats. «Quan comences és complicat demostrar que ets capaç de fer-ho. Tot i així, hi ha alguns que van confiar-hi des del principi, com el Joan Enric Carreres», remarca.

  Jardí presenta ‘Rumbo a clase’ demà dijous a El Círcol en una nova edició de ‘Beer& Business’

  Finalment, el projecte ha acabat sent un èxit. Ha pogut aportar 2.700 llibretes, 436 bolis i llapissos, 174 gomes d’esborrar, 154 sets de matemàtiques i, a més, ha pogut becar dos estudiants perquè vagin a estudiar a una altra escola.

  El jove explica que aquesta primera etapa del projecte ha acabat, però no és un punt final. Jardí reconeix que, en un futur, té ganes de tornar a Uganda i que, com ha pogut constatar que Rumbo a Clase funciona, està disposat a «expandir-lo a diferens països». Ell es defineix com un jove amb esperit emprenedor: «Quan anava a la universitat em vaig passar moltes hores a classe treballant per tirar endavant els meus propis projectes. Fins al punt que els esudis eren un assumpte secundari».

  Ara ja té entre cella i cella un nou horitzó: marxar a viure a Gran Canària per crear la seva pròpia empresa. De tot plegat en parlarà demà a El Círcol de Reus, en una nova edició del Beer&Business, on presentarà el seu projecte solidari i parlarà dels seus nous objectius. A més, la Fundació El Círcol ha aportat 300 euros al projecte. Amb oportunitats com aquesta, Jardi vol servir «d’inspiració per als joves que també volen emprendre».

  Comentarios
  Multimedia Diari