Dijous 30 de maig: possibilitat de ruixats

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

29 mayo 2024 15:14 | Actualizado a 29 mayo 2024 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a mig matí predominarà el cel poc ennuvolat per bandes de núvols alts, i alguns intervals de núvols baixos matinals a punts del litoral. A partir de mig matí, la nuvolositat augmentarà de nord a sud que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. A més, creixeran nuvolades al terç nord i altres punts de l’interior de la meitat est que deixaran el cel molt ennuvolat o cobert a partir de migdia, i al final del dia a l’extrem sud. A més, al final del dia hi haurà núvols baixos a l’interior de la meitat est i la resta del sector central del litoral i prelitoral.

Precipitacions

A partir del final del matí s’iniciaran ruixats al Pirineu que al llarg de la tarda afectaran molts punts del terç nord del territori, així com d’altres del quadrant nord-est i el nord de la Catalunya Central. Al final del dia també en seran possibles a altres sectors del litoral i prelitoral. Seran d’intensitat entre feble i moderada, i a partir de migdia podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. S’acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació, localment abundants al Pirineu i Prepirineu, sobretot sector oriental on seran més extensos i persistents. La cota de neu se situarà entorn dels 2.800 metres a partir de mitja tarda.

Temperatures

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta, tret del Pirineu on baixarà lleugerament i es donarà al final del dia. Per la seva banda, la màxima baixarà lleugerament, tret de la meitat sud del litoral i prelitoral on quedarà similar o lleugerament més alta. A punts de l’interior de les Terres de l’Ebre podran arribar als 34’°C.

Visibilitat

Visibilitat bona en general, si bé quedarà regular o dolenta a cotes altes i mitjanes de la meitat nord durant la tarda, així com en moments de ruixat.

Vent

Fins a les primeres hores del matí i de nou al final del dia el vent serà fluix i variable, amb predomini del terral al litoral de matinada. La resta de la jornada s’imposarà el vent de component sud i es a la meitat est i la resta del litoral i prelitoral i de component sud i oest a la resta del país. Bufarà entre fluix i moderat en general, amb cops forts a la tarda a Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre, on és possible alguna ratxa molt forta al final del dia. A banda, fins a mig matí bufarà la tramuntana amb cops moderats al nord del cap de Creus, així com al final del dia quan bufarà amb cops molt forts.

Comentarios
Multimedia Diari