Dimarts 14 de maig: pluja i tempesta

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

13 mayo 2024 16:21 | Actualizado a 13 mayo 2024 16:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Cel molt ennuvolat o cobert fins al final del matí arreu. Durant la tarda s’obriran clarianes transitòries a Ponent i el terç sud on estarà serè o poc ennuvolat, si bé a partir del vespre tornarà a augmentar la nuvolositat i quedarà molt ennuvolat. A la resta de la meitat oest, el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat pel creixement de nuvolades, sobretot al Pirineu i Prepirineu.

A la meitat est, el cel es mantindrà molt ennuvolat o cobert a la tarda, amb creixement de nuvolades. Al vespre, la nuvolositat minvarà a trams del litoral nord, per contra, augmentarà al litoral i prelitoral sud.

Precipitacions

Fins a migdia s’espera precipitació a qualsevol punt que avançarà d’oest a est, si bé serà més aïllada al terç sud i Ponent. A la tarda, se n’espera a la meitat est, sobretot a punts de l’interior, al prelitoral central, a la resta del Pirineu i Prepirineu i a partir del vespre al terç sud.

La precipitació serà entre feble i moderada i acumularà quantitats entre minses i poc abundants en general, si bé a l’interior de la meitat est i al prelitoral central és possible que sigui d’intensitat forta i acumuli quantitats abundants.

Sovint anirà acompanyada de tempesta, preferentment a la tarda, i puntualment de calamarsa o pedra. Al matí la cota se situarà entorn dels 2.800 metres i baixarà fins als 2.400 metres en conjunt a la tarda, o fins als 2.200 al sector occidental del Pirineu.

Temperatures

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa al al terç nord, on sovint es donarà al final del dia, mentre que a la resta serà semblant o lleguerament superior. La temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderadament a la meitat sud i entre moderadament i acusadament a la resta. Tot i això, a l’extrem sud del litoral pujarà lleugerament.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular, o puntualment dolenta a zones de muntanya del nord i l’est del país, així com en moments de ruixat. Tot i això, quedarà excel·lent a partir de migdia a Ponent i transitòriament a les Terres de l’Ebre.

Vent

La visibilitat serà entre bona i regular, o puntualment dolenta a zones de muntanya del nord i l’est del país, així com en moments de ruixat. Tot i això, quedarà excel·lent a partir de migdia a Ponent i transitòriament a les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari