Dimecres 15 de maig: xàfecs a qualsevol punt del territori pel matí

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

14 mayo 2024 12:23 | Actualizado a 14 mayo 2024 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a primera hora del matí el cel estarà molt ennuvolat arreu, o cobert al litoral i prelitoral central i sud. A partir d’aleshores s’obriran algunes clarianes transitòries per l’oest. Tot i això, ràpidament tornaran a créixer nuvolades que a partir de migdia deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat, o puntualment cobert. Al final del dia la nuvolositat minvarà en general, tot i que quedaran intervals de núvols baixos extensos a la meitat est i resta del litoral i prelitoral.

Precipitacions

Fins a migdia s’esperen ruixats i alguns xàfecs dispersos a qualsevol punt, més extensos i continuats al litoral i prelitoral. A partir d’aleshores se n’esperen al quadrant nord-est i a la resta del Pirineu, Prepirineu, prelitoral, tot i que de forma més aïllada també podran arribar a la Catalunya Central i al litoral. Seran d’intensitat entre feble i moderada en general, si bé és possible que siguin d’intensitat forta al matí a trams del litoral central i sud i a la tarda a l’interior del nord-est. Aniran localment de tempesta i calamarsa, sobretot a la tarda. Acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants a punts del litoral i nord-est. La cota de neu rondarà entre els 2.000 i els 2.200 metres, si bé al Pirineu occidental oscil·larà entre els 1.800 i 2.000 metres.

Temperatures

La temperatura mínima baixarà lleugerament, o localment de forma moderada. La temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderadament a Ponent i al litoral i prelitoral sud, mentre que a la resta serà similar o lleugerament més alta.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular a la meitat est i resta del Pirineu i Prepirineu, i entre bona i excel·lent a la resta. Tot i això, fins a primera hora del matí serà dolenta a la depressió Central i fondalades del Pirineu i Prepirineu.

Vent

El vent serà fluix i variable de matinada, si bé predominarà el component oest al terç oest fins a primeres hores del matí, amb mestral a les Terres de l’Ebre, i el component nord de l’Empordà, on hi haurà tramuntana entre fluixa i moderada. A partir d’aleshores s’imposarà progressivament el vent de component sud i est al litoral i a la resta de la meitat est i de component sud a la resta de l’interior, fluix en general, malgrat que el component oest es mantindrà a l’interior del terç oest fins a migdia. A la nit quedarà fluix i de direcció variable en general.

Comentarios
Multimedia Diari