Dissabte 1 de juny: el mes arranca amb núvols i calor

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

31 mayo 2024 16:37 | Actualizado a 31 mayo 2024 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

De matinada el cel estarà molt ennuvolat o cobert arreu tret del Pirineu, l’Empordà, Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre, on estarà entre poc i mig ennuvolat. Al matí s’obriran nombroses clarianes, però alhora creixeran nuvolades a punts de muntanya de la meitat nord i est, que durant la tarda afectaran altres punts, sobretot de la Catalunya central i del sector central del litoral i prelitoral. En aquests sectors es mantindrà molt ennuvolat o cobert, i mig ennuvolat a la resta.

Precipitacions

De matinada s’esperen alguns ruixats dispersos al Camp de Tarragona i en són possibles a altres punts de la Catalunya Central. A partir de mig matí s’iniciaran a punts de l’interior del quadrant nord-est i durant la tarda seran més extensos i afectaran qualsevol punt de la meitat nord i est. Al final del dia tendiran a minvar i quedaran restringits al sector central del litoral i prelitoral. La precipitació serà d’intensitat entre feble i moderada, i acumularà quantitats minses o poc abundants. Malgrat tot, a la zona avisada, els xàfecs localment seran d’intensitat forta i acumular quantitats abundants. Sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. La cota de neu voltarà els 2.400 metres.

Temperatures

La temperatura, tant mínima com màxima quedarà semblant o lleugerament més baixa en general.

Visibilitat

Visibilitat entre bona i regular, dolenta en moments de xàfec. De matinada hi haurà bancs de boira i boirina extensos, sobretot a l’interior del quadrant nord-est.

Vent

Durant la matinada el vent serà fluix i variable en general, excepte al Pirineu on bufarà de component nord, a les Terres de l’Ebre on bufarà el mestral i al nord de la Costa Brava on bufarà la tramuntana, amb cops forts, sobretot al nord del cap de Creus. A partir de llavors s’imposarà el vent entre fluix i moderat de component sud al litoral i de components sud i oest a la resta, si bé al Pirineu i al nord de l’Alt Empordà es mantindrà el vent de component nord.

Comentarios
Multimedia Diari