Dissabte 29 de juny: pluja durant tot el dia

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

28 junio 2024 14:04 | Actualizado a 28 junio 2024 16:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Al litoral, prelitoral i al terç sud estarà entre mig i cobert per núvols baixos fins a migdia. A partir de llavors, la nuvolositat quedarà variable. A la resta, la nuvolositat augmentarà al llarg del matí amb el creixement i arribada de nuvolades, amb el cel entre mig i molt ennuvolat, puntualment cobert. A partir de mitja tarda la nuvolositat tendirà a minvar, si bé persistiran algunes nuvolades al Pirineu, Prepirineu i a punts el terç oest.

Precipitacions

A partir del matí s’iniciaran xàfecs al terç oest que avançaran d’oest a est i podran arribar a qualsevol punt, si bé els més destacats se centraran al litoral i prelitoral sud i central. Al llarg de la tarda tendiran a desaparèixer. Seran d’intensitat entre feble i moderada. Però localment seran forts durant el matí a la meitat sud de Catalunya. Aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra. S’acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants (fins a 20 mm), tot i que localment seran abundants (més de 20 mm) a la meitat sud. La precipitació anirà acompanyada de fang sobretot al llarg del matí.

Temperatures

La temperatura mínima baixarà lleugerament excepte al terç sud, on pujarà de forma lleugera. La màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, sobretot a la meitat oest. Al quadrant nord-oest, la temperatura màxima baixarà de forma notable.

Visibilitat

La visibilitat serà bona o regular, si bé tendirà a empitjorar en moments de xàfec i sobretot en zones elevades.

Vent

Fins a mig matí el vent bufarà fluix i de direcció variable, tot i que predominarà el component sud al litoral. A partir de llavors bufarà de component oest a l’interior de la meitat oest, i de components sud i oest a la resta. En general bufarà entre flux i moderat, si bé hi haurà cops forts al litoral nord. Malgrat això, en moments de xàfec intens podrà haver ratxes fortes de vent.

Comentarios
Multimedia Diari