Diumenge 19 de maig: segueix l’alerta per pluja

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

18 mayo 2024 19:31 | Actualizado a 19 mayo 2024 08:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a migdia el cel estarà poc en general, tret del quadrant nord-est on els núvols seran abundants i on el cel restarà molt ennuvolat o cobert. A més, al litoral, prelitoral i la meitat est del país hi haurà algunes bandes de núvols alts. A partir de migdia creixeran nuvolades al terç oest i a la resta del Pirineu i Prepirineu que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat puntualment cobert, alhora que n’arribaran per l’oest del territori procedents de l’Aragó. Independentment, també hi haurà núvols baixos matinals al litoral sud.

Precipitacions

De matinada és probable algun ruixat al Pirineu i Prepirineu occidental, i al matí no es descarta algun plugim a l’extrem sud del litoral. A partir de migdia s’iniciaran ruixats al Pirineu i Prepirineu occidental i al massís del Port que a partir de la tarda es podran estendre per qualsevol punt de la serralada i de la meitat oest del país. Al final del dia, la precipitació minvarà tot i que encara es mantindran alguns ruixats al terç oest. Seran d’intensitat entre feble i moderada, si bé localment no es descarta que siguin forts al terç est; aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. S’acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants. La cota de neu rondarà els 2.400 metres.

Temperatures

La temperatura mínima i màxima serà semblant o localment més alta.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular en general, tot i que fins a primeres hores del matí hi haurà bancs de boira i boirina locals a la depressió Central, al prelitoral i fondalades del Pirineu i Prepirineu que faran que sigui localment dolenta. A la tarda empitjorarà momentàniament en moments de xàfec.

Vent

De matinada el vent bufarà fluix i de direcció variable. Al llarg del matí s’imposarà el vent de component sud a l’interior i de component sud i est al litoral; ambdós bufaran d’intensitat entre feble i moderada amb alguns cops forts a la tarda i vespre al terç oest en moment de tempesta.

Comentarios
Multimedia Diari