Divendres 31 de maig: no es descarten pluges a les comarques del sud

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

30 mayo 2024 12:33 | Actualizado a 30 mayo 2024 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a mig matí i de nou a partir del vespre, el cel estarà entre mig i molt ennuvolat al sector central del litoral i prelitoral i a altres punts de la depressió Central i del nord-est, tot i que la nuvolositat tendirà a minvar. A la resta el cel romandrà entre serè i poc ennuvolat. Independentment, a partir del final del matí creixeran nuvolades al Pirineu, Prepirineu i l’interior del quadrant nord-est on el cel quedarà molt ennuvolat, o localment cobert, mentre que a la resta del país es mantindrà serè o poc ennuvolat. Tot i això, al final del dia també n’hi haurà alguna a punts del litoral sud.

Precipitacions

Fins a primeres hores del matí s’espera precipitació al sector central del litoral i prelitoral i no se’n descarta a altres punts de l’est del país, més extensa de matinada, quan també n’és possible a l’extrem sud. A partir del final del matí apareixeran ruixats a l’interior del quadrant nord-est que a partir del vespre també podran afectar punts del Prepirineu central. A més, al final del dia és possible algun ruixat a punts del Camp de Tarragona. La precipitació serà d’intensitat entre feble i moderada, i no es descarta que pugui anar acompanyat d’alguna tempesta i sigui d’intensitat forta a punts del Pirineu i Prepirineu oriental. S’acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació. La cota de neu se situarà entorn dels 2.500 metres.

Temperatures

La temperatura mínima baixarà entre lleugerament i moderadament en general, i localment es donarà al final del dia. Per la seva banda, la màxima baixarà entre moderadament i acusadament en general, excepte a l’Empordà on quedarà similar.

Visibilitat

Visibilitat bona en general, si bé de matinada i a la nit serà regular al sector central del litoral i prelitoral i punts de la meitat est, així com en moments de ruixat.

Vent

Durant la matinada el vent serà fluix i variable en general, excepte al litoral central on bufarà de component sud, a les Terres de l’Ebre on bufarà el mestral i al nord de la Costa Brava on bufarà la tramuntana, amb cops forts i alguns de molt forts als dos extrems del país. A partir de llavors s’anirà imposant el vent de component sud entre fluix i moderat des del litoral cap a l’interior. A banda, durant les hores centrals del dia bufarà fluix i de component oest a punts a la meitat oest i de component nord al Pirineu. La tramuntana es mantindrà amb cops molt forts al nord de l’Empordà fins al vespre.

Comentarios
Multimedia Diari