Com preveure l’otitis en adults durant l'hivern?

01 marzo 2021 13:10 | Actualizado a 02 marzo 2021 12:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En l’àmbit de la salut, la prevenció juga un paper fonamental per no caure en petites malalties que es podrien evitar. Una de les més típiques en aquesta època de l’any és l’otitis. Des d'Òptica Teixidó us expliquem en què consisteix i com preveure-la.

Durant els mesos d’hivern, el nombre de persones que revisen la seva oïda incrementa significativament. A 20 dies de rebre la primavera, els canvis de temperatura i la falta de protecció a les orelles pot derivar en aquesta malaltia. Aquesta consisteix en una inflamació de l’oïda generalment produïda per una infecció.

L’otitis mitja – aguda no arriba en solitari, generalment va de la mà de refredats i grips. Per aquest motiu, és una de les malalties més típiques en gran part de la població. Pot produir-se en una sola oïda o a les dues. En qualsevol cas, tot i que no té conseqüències permanents, és una malaltia molt molesta i intentar evitar-la és fàcil.

Com prevenir l’otitis durant l’hivern:

  • Evitar les temperatures baixes. A l’hivern els canvis de temperatures es produeixen habitualment i moltes persones no estan preparades pels dies més freds. Per intentar preveure l’otitis, és imprescindible utilitzar orelles, gorres de llana o algun tipus de protecció. Aquests complements faran la funció de barrera i evitaran l’entrada de microbis.
  • Cuidar les teves defenses amb una bona alimentació i vitamines. Per evitar qualsevol mena de malaltia el més important és mantenir les defenses fortes. Per aconseguir-ho la millor manera és mantenir una bona alimentació equilibrada o complementar-la amb vitamines. Si abaixes la guàrdia, els virus podran afectar-nos i derivar en infecció d’oïda.
  • Evitar l’entrada d’aigua. A l’hora de dutxar-te, evita l’entrada d’aigua directa a l’oïda, especialment si està freda.
  • No utilitzar escovillons de cotó. Si utilitzem els escovillons, només aconseguim empènyer la cera cap a l’interior. La manera correcta de netejar-los és o bé amb gotes o amb un pany de teixit suau.
  • Netejar i eixugar-les bé. No només la higiene és fonamental, també ens serveix per controlar la humitat de les oïdes. Si les netegem amb freqüència i les eixuguem correctament afavorirà la prevenció.
Els símptomes de l’otitis són: dolor intens, febre i pèrdua de l’audició temporal. Així que, si comences a notar molèsties d’aquest tipus, no dubtis en passar-te per Òptica Teixidó i realitzar-te un examen auditiu. Els nostres professionals estaran encantats d’ajudar-te!

Comentarios
Multimedia Diari