La Teràpia Visual permet millorar el rendiment escolar de nens i nenes

La mala ortografia, la baixa velocitat o comprensió lectora són alguns dels símptomes detectables

25 febrero 2022 10:33 | Actualizado a 25 febrero 2022 16:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per poder llegir i atendre a classe alhora, per exemple, el cervell necessita coordinar els dos ulls, convergir per mirar el llibre i divergir per atendre la pissarra, enfocar de prop i de lluny, i moure els ulls amb harmonia per no saltar lletres, paraules o línies.
El 80% de la informació sensorial que arriba al nostre cervell ho fa per via visual, però veure bé no és sinònim de comprendre el que veiem. Per millorar el rendiment escolar, l’objectiu de la Teràpia Visual és entrenar totes les habilitats visuals involucrades en l’aprenentatge.

La Teràpia Visual es basa en exercicis a casa, d’acord amb la pauta marcada per l’especialista, combinats amb sessions setmanals a consulta, on es fan servir les tècniques i els instruments més indicats per a cada pacient.

La utilització de noves tecnologies és una de les grans apostes del servei de Teràpia Visual a Òptiques Teixidó, entre les quals destaquen l’ús de pantalles tàctils o ulleres de realitat virtual. Un conjunt d’activitats que les nenes i nens viuen com qui juga a un videojoc, ja que es treballa amb diferents reptes desenvolupats específicament per a cada habilitat.

En aquest sentit, la motivació és un aspecte fonamental que fa possible avançar en la teràpia visual, programada per millorar gradualment les habilitats visuals al màxim potencial.

Comentarios
Multimedia Diari