L’animació sociocultural i turística, un ventall de possibilitats

25 febrero 2022 10:52 | Actualizado a 25 febrero 2022 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La formació s’ha anat adaptant a la realitat del mercat i actualment s’ha concretat en el Cicle formatiu de grau superior d’Animació sociocultural i turística (ASCT). Centenars de joves s’hi han format com a professionals de l’animació i estan treballant en els diferents àmbits professionals, tal com ens expliquen alguns d’ells.

Karme González (promoció 1998-2000) responsable del Servei d’Informació Juvenil del Casal de Joves a Reus. El mateix any que finalitzava el cicle, una bona amiga la va inscriure per explicar contes a la Marató de Contes de Guadalajara. Des d’aleshores ha compartit la seva vida laboral com Animadora Sociocultural amb la dels contes, com a narradora per a tota mema de públic.

Ellie Cabanes (17-19) treballa en l’àmbit de l’animació turística, com a segona responsable d’animació en una important empresa del sector. Explica que el cicle li ha donat l’oportunitat de reinventar-se professionalment i treballar en un àmbit en el qual gaudeix molt. També fa voluntariat acompanyant joves en projectes de mobilitat juvenil d’Erasmus+ des de l’Associació MOVE, de la qual és fundadora.

Alexander Reinlein (18-20) ha treballat en l’àmbit de l’oci i lleure infantil i juvenil com a monitor en el casal del Club Marítim Altafulla, i després com a director del casal. Diu que «el cicle d’ASCIT dona una bona base de coneixements teòrics i pràctics. Puc dir que les Animadores del ViB tenim bona reputació».

La Maricel Contreras (19-21) treballa en l’àmbit d’oci inclusiu a l’Associació Trèvol, on n’és directora i dinamitzadora de diferents projectes a la ciutat de Valls. “Gràcies a aquest cicle puc estar treballant en l’àmbit que més m’agrada, m’ha aportat moltes eines de treball que estic aplicant”.

Al Marc Alonso (19-21) el cicle li va servir adonar-se de la importància d’aportar un granet de sorra al canvi i la transformació social. Treballa en l’àmbit d’animació sociocultural amb gent gran com a supervisor de les activitats de Gent Gran Activa de Tarragona, afavorint un envelliment actiu.

El professorat del cicle encara un present i un futur proper ple de projectes i segueix apostant per una metodologia activa on l’alumnat és el protagonista del seu procés de formació.

Rambla President Lluís Companys 
Tarragona
Tel.  977 21 28 36
www.vidalibarraquer.net

Comentarios
Multimedia Diari